Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Groningen, 10 september 2007

NIEUWE WEBSITE BEVORDERT NOORD-NEDERLANDSE KENNISECONOMIE

Op 13 september aanstaande, tijdens het Regionaal Ondernemers Congres in Martiniplaza te Groningen, wordt de aftrap gegeven van het innovatieve internet kennisplatform www.ExpertiseNet.nl. Dit gebeurt door de eerste gebruiker van het nieuwe platform, TechnoMatch, mede onder auspiciën van ING Bank en MKB-Noord. De officiële openingshandeling zal, na het plenaire gedeelte, om ca. 12.00 uur in de gezamenlijke stand van TechnoMatch en ExpertiseNet worden verricht door Manon Copini (directeur Retail ING Bank Noord-Nederland) en Ron van Gent (directeur MKB-Noord).

TechnoMatch is het OCW-Technocentrum voor Noord-Nederland en is tussen bedrijven en opleidingsinstituten het verbindingscentrum voor technische opleidingsbehoeften, stages en kennisvraagstukken.

ExpertiseNet.nl is een nieuwe, openbaar toegankelijke internet 'kennismarktplaats' waar bedrijven, instellingen en hun klanten elkaar eenvoudig en doelgericht kunnen vinden.

Voor het ontwikkelen van de noordelijke kenniseconomie is optimale kennisconversie van belang. Via ExpertiseNet.nl kunnen vragen snel en het gemakkelijk worden beantwoord en kan kennis worden omgezet in economisch toegevoegde waarde. ExpertiseNet.nl is erop gericht deze kenniscirculatie robuust en blijvend te helpen optimaliseren, door slim en innovatief gebruik te maken van ICT en internettechnologie, van kennis dus...

TechnoMatch gaat van dit instrument gebruik maken bij de uitoefening van haar intermediaire functie.

Voor het noordelijk bedrijfsleven wordt via het ExpertiseNet-platform de dienstverlening van TechnoMatch en de noordelijke kennisinstellingen gemakkelijker en toegankelijker. Deelname aan het platform staat open voor alle bedrijven en instellingen.

Meer informatie/contact:
Stichting TechnoMatch
www.technomatch.nl
Jaap Bakker (directeur): 0512 54 85 09, jaapbakker@technomatch.nl

Stichting ExpertiseNet
www.ExpertiseNet.nl
Roelof H. ter Mors (bestuursvoorzitter): 06 20 549 530, roeloftermors@expertisenet.nl
Bas de Jager (operationeel directeur): 06 41 904 945, basdejager@expertisenet.nl