Gemeente Stadskanaal

Verkeersstremming Julianastraat, Stadskanaal

Vanaf maandag 17 september tot en met vrijdag 21 september is het gedeelte Julianastraat, tussen de rotonde bij de Buinerweg en de Emmastraat, afgesloten voor alle verkeer. De tijdelijke bestrating in een deel van Julianastraat wordt verwijderd en vervangen door asfalt. De Parkwijk is dan niet bereikbaar voor autoverkeer vanaf de Buinerweg. Verkeer naar de Parkwijk wordt met borden omgeleid via de Drouwenerbrug. Fietsers en voetgangers kunnen via het fiets/voetpad om het werk heen. Meer informatie: de heer A. IJbema, T (0599) 631 631.

Verkeersmaatregelen op de N366 (viaduct Zandberg)

Van maandag 17 september 2007, 7.00 uur tot vrijdag 28 september 2007, 18.00 uur worden er tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen ter hoogte van de viaduct Zandberg (op de N366, provinciale weg Veendam-Stadskanaal-Ter Apel). Gedurende deze periode vinden er onderhoudswerkzaamheden aan de hemelwaterafvoeren plaats. Om de veiligheid te waarborgen worden de volgende verkeersmaatregelen ingesteld: een maximumsnelheid van 70 km gevolgd door 50 km per uur een verplichte rijrichting een inhaalverbod een doorgangsverbod Het verkeer wordt geregeld door een verkeersregelinstallatie. In het weekend zijn de getroffen tijdelijke maatregelen niet van kracht. Meer informatie: de heer B. Bakker van de provincie Groningen. T (050) 316 43 98 of M 06 158 689 12.

Inzameling kleding

Op maandag 17 en dinsdag 18 september zamelt Werkstad B.V. kleding in. Vanaf 8.30 uur kan de kleding in zakken en goed zichtbaar bij de weg gezet worden.

Routes:


* Maandag 17 september: Alteveer, Onstwedde, Smeerling
* Dinsdag 18 september: Mussel, Kopstukken, Vledderhuizen

Volledige routes

Kijk voor de volledige routes in alfabetische volgorde in de rubriek Wonen & Leven, Afval en Inzameling.

Bouwplannen

In de periode van 21 augustus tot 5 september 2007 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.
Stadskanaal

* Veldhorst 18, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 22 augustus
* Navolaan 15-39, voor het geheel veranderen van een lichtreclame, d.d. 27 augustus

* Postkade 81, voor het plaatsen van een dakkapel, d.d. 30 augustus
* Lilienthalplein 2, voor het uitbreiden van een kantoorgebouw, d.d.27 augustus

* Oosterstraat 65, voor het gedeeltelijk vervangen van een zijgevel, d.d. 27 augustus

* Hoofdstraat 69 en 70, voor het oprichten van een dierenspeciaalzaak, dierenartspraktijk, apotheek, dogwash en trimsalon, d.d. 21 augustus

* Brabantselaan 26, voor het wijzigen van een zijgevel, d.d. 22 augustus

* Eurostate 8 A, voor het vernieuwen van de gevelreclame en het plaatsen van een uitsteekornament, d.d. 24 augustus
* Brummelkant 4, voor het gedeeltelijk vergroten van een kantoor, d.d. 27 augustus

* Lilienthalplein 8, voor het plaatsen van lichtreclame, d.d. 27 augustus

* Vinkenhof 10, voor het gedeeltelijk veranderen van garage naar bad-/slaapkamer, d.d. 30 augustus

* Unikenkade 3, voor het bouwen van een overkapping, d.d. 3 september

Musselkanaal

* Telefoonweg 24, voor het bouwen van een woning met garage/berging en zwembad, d.d. 23 augustus

* Nijverheidslaan 52, voor het uitbreiden van een bedrijfsgebouw, d.d. 3 september

* Telefoonweg 24, voor het slopen van een woning, d.d. 23 augustus
* Sluisstraat 92, voor het bouwen van een bedrijfsgebouw, d.d. 5 september

Onstwedde

* Holte ong. Sectie R. 1571, voor het plaatsen van een hekwerk ter afrastering van een mestbassin, d.d. 3 september
* Alteveer Grootstukkerweg ong. Sectie R. 1313, voor het plaatsen van een hekwerk ter afrastering van een mestbassin, d.d. 22 augustus

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Verleende bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder ge-bruikmaking van een vrijstellingsprocedure conform artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* de heer J. Moerman, Spoorsingel 39 in Musselkanaal voor het bouwen van een bedrijfsloods op een perceel aan de Stadswijk, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie C, nummers 13361 en 13165 in Musselkanaal d.d. 6 september

* Posthuys B.V., Technicumstraat 1A in Musselkanaal voor het bouwen van 10 appartementen met een winkel en kantoor aan de Technicumstraat 1 in Musselkanaal, d.d. 7 september

Degene die tijdig een zienswijze hebben ingediend kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstellingen te verlenen aan:
* de familie Rengers, Floralaan 47 in Musselkanaal voor het oprichten van een woning met garage aan de Telefoonweg 28 in Musselkanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het ontwerp van dit vrijstellingsbesluit en de stukken liggen zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze van 13 september t/m 24 oktober 2007 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Voor nadere informatie over dit plan kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Goedkeuring wijziging bestemmingsplan `buitengebied 1990'

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat bij besluit d.d. 3 juli 2007 door Gedeputeerde Staten van Groningen het wijzigingsplan Musselweg gelegen in het bestemmingsplan `Buitengebied 1990' is goedgekeurd. Deze planwijziging maakt het mogelijk de bestemming `bos' naar `recreatieve doeleinden, categorie Rv(k)' te wijzigen voor het perceel Musselweg tegenover de huisnummers 135, 137 en 139. Dit betreft de percelen kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie W, nummers 1660 en 1661 gedeeltelijk.

Het goedkeuringsbesluit ligt met het wijzigingsplan vanaf 13 september 2007 zes 6 weken ter inzage in het gemeentehuis in Stadskanaal. Belanghebbenden kunnen tegen het besluit tot goedkeuring gedurende de bovengenoemde inzagetermijn beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het besluit tot goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend; het besluit treedt in dat geval niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Ontwerp-besluit vaststelling hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

In de ontwerp-bestemmingsplannen 'Musselkanaal' en 'Stadskanaal-Noord' zijn de percelen, plaatselijk bekend Scheepswerfkade tussen 1 en 5; Scheepswerfkade tussen 13 en 19; Sluisstraat 56 en achter Sluisstraat 56 aan de Telefoonweg; Sluisstraat naast 115 en achter Sluisstraat 115 aan de Telefoonweg; hoek Technicumstraat en Marktstraat; Marktstraat 49-50; hoek Schoolkade en Spoorsingel; Telefoonweg 28; Telefoonweg 30 en A-kade, tussen 7 en 10, als aangegeven in het bij de aanvraag behorende akoestisch onderzoek, bestemd voor woningbouw. Betreffende woningen worden opgericht binnen de 48 dB geluidscontour voor wegverkeerslawaai. Burgemeester en wethouders zijn voornemens voor deze percelen hogere grenswaarden voor wegverkeerslawaai vast te stellen, als aangegeven in het bij de aanvraag behorende akoestisch onderzoek.

Het ontwerp-besluit ligt vanaf 13 september 2007 gedurende zes weken ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Gedurende deze periode kunt u zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Dit kan ook per e-mail: gemeente@Stadskanaal.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het publieksbureau, T (0599) 631 436.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de Gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage: meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer met nadere eis van:

* Jorritsma Bouw Groningen B.V., Veenstraat 10 in Stadskanaal voor het veranderen van een inrich-ting (Jorritsma Bouw Groningen B.V.) aan de Veenstraat 10 en 10A in Stadskanaal.
* Holding Grads Fuhler B.V., Handelsweg 21 in Emmen voor het oprichten van een inrichting (Holding Grads Fuhler B.V.) aan de Schrijnwerker 1 in Stadskanaal.

* Tjeerdsma Holding B.V., Tinnegieter 7 in Stadskanaal voor het oprichten van een inrichting (garage Tjeerdsma) aan de Tinnegieter 7 in Stadskanaal.

Er is een nadere eis gesteld tot beperking van de geluidsbelasting door bovengenoemde bedrijven. Deze nadere eis ligt bij de melding ter inzage. Tegen de nadere eis is gedurende zes weken bezwaar mogelijk bij het gemeentebestuur.

meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* A. Sandee, Holte 80 in Onstwedde voor het oprichten van één of meerdere bassins voor het bewaren van dunne mest aan de Holte ongenummerd in Onstwedde.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de melding zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Aanlegvergunning

In de periode van 21 augustus t/m 5 september 2007 zijn de volgende aanvragen om een aanlegvergunning ingediend.

Alteveer

* Grootstukkerweg ong. Sectie R. 1313, een aanlegvergunning voor het uitgraven van een mestbassin

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Uitwegvergunningen

In de periode van 27 t/m 31 augustus 2007 zijn de volgende uitwegvergunningen verleend:

Stadskanaal

* Stelmaker 13, d.d. 30 augustus Baken 20, d.d. 30 augustus Tinnegieter 7, d.d. 30 augustus

* Unikenstraat 93A, d.d. 27 augustus Scheepswerfkade ong, d.d. 30 augustus

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.
* 12 september 2007