Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

SMOLDERS IN HOGER BEROEP TEGEN POLTIEK VONNIS

Voor mij is het vonnis van de politierechter meer een ordinaire politieke uitspraak welke is ingegeven door de Officier van Justitie!! Het is hoogst ongebruikelijk in Nederland, maar in Tilburg schuift het Openbaar Ministerie in het presidium bij de politiek aan. Daardoor is het OM bij deze zaak tot over hun oren in de politieke slangenkuil getrokken door Burgemeester en Korpsbeheerder Ruud Vreeman. Het Openbaar Ministerie heeft bewust een voor zichzelf goeddunkende rechter op de rol gezet en dan zelfs ook nog een politierechter. Deze politierechter vond dat ik wel een voorwaardelijke gevangenisstraf had verdiend maar geeft die vervolgens niet en motiveert dat dan als volgt; "Ook wil de politierechter verdachte niet de gelegenheid bieden om te beweren dat hij door een voorwaardelijke gevangenisstraf is gemuilkorfd". Een bizarre uitspraak voor een zogenaamd onafhankelijke rechter!!

Op het punt dat de gemeente Tilburg gigantisch tekort is geschoten bij het naleven van wetgeving en regelgeving m.b.t. "geheimhouding", daar is de politierechter volstrekt aan voorbij gegaan. Het is niet voor niets dat de VVD en Lijst Smolders al uit het presidium zijn gestapt en als er op korte termijn niets verandert zal ook de SP opstappen.

Dit hele politieke proces, inclusief het enorm machtsvertoon met een walgelijke inval bij Smolders thuis is niet uit te leggen aan de Tilburgers. Deze Tilburgers snappen donders goed dat de politieke kopstukken in Tilburg met het stempel "vertrouwelijk" in de hand een vrijbrief hebben gekregen van deze politierechter om gewoon frauduleus te handelen en nog steeds hun macht op vreselijke wijze mogen blijven misbruiken.

Na maandenlang tegen dovenmansoren te hebben gesproken heb ik open en eerlijk het frauduleus handelen m.b.t wachtgelden en machtsmisbruik van het ergste soort naar buiten gebracht. Ik heb in eerste instantie niet gekozen voor een langdurig juridisch traject van 3 tot 5 jaar zoals het Brabants Dagblad dat wel heeft gedaan t.a.v. misbruik van wachtgeld en machtsmisbruik bij Provinciale Staten omdat ik de stukken echter al in handen had en de ellende wilde voorkomen i.p.v achteraf puin te moeten ruimen. Ik ben niet zo laf geweest als alle andere politici in Tilburg en Den Bosch om daar niets mee te doen. Zij allen hebben daarmee dus stilzwijgend ingestemd. Ik heb geen enkele spijt van wat ik heb gedaan en sta volledig achter mijn handelswijze. Het traject van Hoger Beroep zal ik ook weer ingaan met Mr. Milo, mobnr. 0653.247.029

Ik ben me er volledig van bewust dat ik het in mijn eentje moet opnemen tegen Burgemeester en Korpsbeheerder Vreeman en een Openbaar Ministerie dat blijkbaar een politierechter politieke uitspraken kan laten doen. Voor het vertrouwen in de Rechtsstaat is het ook van zeer groot belang op welke wijze recht wordt gesproken bij de komende rechtszaak tegen Burgemeester Vreeman, die zich daar zal moeten verantwoorden voor het frauduleus handelen m.b.t. wachtgelden, zeker nu ook op het Provinciehuis de beerput is geopend.

Hartelijke groet, Hans Smolders 0645.750.616


---- --