Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Deloitte MKB Accountancy & Advies participeert in de Horeca Ondernemers Academie

ROTTERDAM, 13 september 2007 -Per 1 september 2007 is Deloitte MKB Accountancy & Advies participant geworden in de Horeca Ondernemers Academie. Dit initiatief begeleidt (startende) horecaondernemers in Nederland met als doel het rendement van hun bedrijf te verbeteren. Deloitte MKB Accountancy & Advies gaat actief participeren in de trainingen en workshops en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe trainingsmodules. Primair doel: rendementsoptimalisatie en professionalisering van de bedrijfsvoering.

"Het rendement in de horeca staat veelal niet in verhouding tot de aanzienlijke arbeidsinzet van de horeca-ondernemers" zegt Mark Tamsma, manager en horecadeskundige bij Deloitte MKB Accountancy & Advies. "Interactieve kennisuitwisseling vormt een belangrijk basisingrediënt om de kwaliteit van de bedrijfsvoering en daarmee het rendement te verbeteren'. Deloitte MKB Accountancy & Advies is al jarenlang marktleider in de horeca en beschikt daardoor over uitgebreide multidisciplinaire horeca-expertise. "Wij richten ons primair op horecaondernemers met groei-ambities in de breedste zin des woords. Horecaondernemers die deelnemen aan activiteiten van de Horeca Ondernemers Academie streven naar onze mening hetzelfde doel na. Voor deze groep horecaondernemers zijn wij graag bereid om een actieve bijdrage te leveren aan de verwezenlijking van deze doelen".

"Zonder de actieve bijdrage van de ondersteunende partners, zoals in dit geval Deloitte, bereiken we veel minder ondernemers. Daardoor zouden we kansen missen om ondernemers te helpen", aldus Hans Leenhouts, projectleider Horeca Ondernemers Academie.

Over Deloitte MKB Accountancy & Advies
Deloitte MKB Accountancy & Advies bedient met 800 professionals vanuit 20 kantoren ondernemers in het MKB segment. De organisatiegraad van Deloitte MKB Accountancy & Advies is erop gericht de schaalvoordelen van een grote accountants / adviesorganisatie optimaal te benutten terwijl de persoonlijke betrokkenheid te allen tijde gewaarborgd blijft.

Reeds vanaf de jaren 90 richt Deloitte zich specifiek op MKB ondernemers in het horecasegment. Het speciaal ingerichte horeca kenniscentrum (horeca@deloitte.nl) biedt horecaondernemers eerste lijns ondersteuning bij talrijke organisatorische horecavraagstukken. De horecaconsultants zijn zelf afkomstig uit de horecasector en vormen daarmee professionele sparringpartners voor de horeca-ondernemers. Deloitte beschikt over een uitgebreid producten- / dienstenpakket voor de horeca en ontwikkelt continu nieuwe horeca specifieke diensten op basis van de wensen en behoeften in de markt. De recent ontwikkelde 'Mise-en-Place' dienstverlening biedt de horecaondernemer diverse nieuwe tools om het rendement te verbeteren.

De horecadienstverlening van Deloitte MKB Accountancy & Advies heeft er toe geleid dat Deloitte marktleider is in het horecasegment.

Over de Horeca Ondernemers Academie

De Horeca Ondernemers Academie is een activiteit van de Stichting Hoger Rendement Horeca, opgericht door Koninklijk Horeca Nederland en diverse producenten en toeleveranciers (participanten*) vanuit de horecabranche. Dankzij sponsoring door participanten is het mogelijk de diensten tegen een gereduceerd tarief aan te bieden aan de horecaondernemers.

De afgelopen jaren heeft de Horeca Ondernemers Academie enkele honderden begeleidingen succesvol afgerond. Deze begeleidingen bestaan uit individuele gesprekken met collega-ondernemers die de ondernemer de spiegel voorhouden en workshops in groepsverband. Tevens worden ook ééndaagse trainingen aangeboden die direct aansluiten op het ondernemerschap in de horeca.


* Naast Deloitte MKB Accountancy & Advies participeren ook de volgende bedrijven in de Stichting Hoger Rendement Horeca : Achmea, American Express, CCV, Fri-jado, Hanos, Heineken Brouwerijen, Koninklijk Horeca Nederland, Leventi, McCain, Rabobank en Roode Pelikaan.

Noot voor de redactie -