Microsoft en Sun breiden strategische samenwerking uit

Amersfoort, 13 september 2007 - Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) en Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: JAVA) breiden hun samenwerking verder uit. Sun is nu een officiële Windows Server OEM-partner, en biedt Windows Server als besturingssysteem op zijn x64 systemen. Daarbij biedt Sun additionele tools en software voor de Windows Server systemen.

Tegelijkertijd is bekendgemaakt dat Sun en Microsoft verder samenwerken om het gebruik van Windows Server op Sun x64 systemen verder te bevorderen. Beide bedrijven werken samen aan het testen en valideren van het Windows-platform op de Sun-systemen om deze combinatie te optimaliseren voor de grotere enterprise-omgevingen.

Sun en Microsoft zullen samenwerken om Solaris goed te laten werken als guest op Microsoft s virtualisatietechnologie, evenals Windows Server op de virtualisatietechnologie van Sun. Beide bedrijven willen hiermee gezamenlijk hun klanten een solide virtualisatie-oplossing bieden.

Daarnaast werken Sun en Microsoft ook aan verdere verbetering van de onderlinge interoperabiliteit, onder meer door het opzetten van een Interoperability Center op Microsoft's Redmond campus. Ook het gebruik van Microsoft Mediaroom IPTV en multimediaplatforms op Sun servers en storage systemen zal worden bevorderd.

De overeenkomst bouwt voort op de initiële samenwerkingsovereenkomst van 2004. Windows Server 2003 komt binnen drie maanden beschikbaar op de Sun x64 systemen.

Het volledige Engelstalige persbericht vindt u op: http://www.sun.com/aboutsun/pr/2007-09/sunflash.20070912.1.xml

Over Sun Microsystems

Een eenduidige visie - the Network is the Computer - drijft Sun tot het ontwikkelen van technologieën die de belangrijkste markten in de wereld van computerkracht voorzien. Sun gelooft in het delen van innovatie binnen communities en ziet participatie als de volgende stap in de automatisering. Sun is te vinden in meer dan 100 landen en op www.sun.com.