Time : 10:41:17
Date : 13 September 2007
Sender Name: Alpheios Belgium

Metis competentiecentrum: volledig gesubsidieerde opleiding voor dienstencheque-personeel

Als organisatie is het meer dan ooit noodzakelijk om gekwalificeerd personeel in dienst te hebben en bij te blijven bij technologische en andere evoluties. Vele organisaties spenderen daarom jaarlijks aanzienlijke budgetten aan training en opleiding van hun personeel op alle niveaus.

Metis competentiecentrum is een samenwerking tussen enerzijds het opleidingscentrum van Solidariteit voor het Gezin en anderzijds het opleidingscentrum van Alpheios, een kennisintensieve organisatie die schoonmaakproducten en -systemen levert voor de Belgische en Luxemburgse markt. Beide opleidingscentra zetten het principe van "levenslang leren" dagelijks om in praktijk. Vormingsbehoeften van het personeel worden in kaart gebracht en vertaald naar concrete doelstellingen.

Metis competentiecentrum biedt een brede waaier van opleidingen voor dienstencheque-medewerkers onder de vorm van modules waaronder veilig en efficiënt werken, professionele schoonmaaktechnieken, was- en strijktechnieken, ergonomisch werken, communicatie en omgaan met klanten, stresshantering en burnout, deontologie en attitude enz. Dit zijn standaardmodules maar kunnen, in overleg, op maat van de organisatie worden aangepast.

Mits het indienen van een correct opgesteld dossier, kan een bedrijf haar opleidingsinspanningen financieren dankzij het opleidingsfonds dienstencheques. De kosten van deze opleiding worden integraal terugbetaald door het opleidingsfonds dat in werking is getreden op 11 juli 2007. Bovendien ondersteunt Metis de
dienstencheque-organisatie gratis bij de opmaak en de afhandeling van het subsidiedossier.

Voor meer inlichtingen, contacteer één van de volgende nummers: 09 264 19 95 (Solidariteit voor het Gezin) / 03 828 48 48 (Alpheios).

Alpheios Belgium nv
Gaston Fabrélaan 50
2610 Wilrijk
www.alpheios.be
info@alpheios.be
03 828 48 48
Contactpersoon: Bart Baert

Link to Press Release - NL