Politie Amsterdam-Amstelland



Automobilist rijdt in op politieman / Gooiseweg (13/09/07)

Woensdagavond 12 september, rond halfacht, reed op de Gooiseweg een automobilist in op een politieman, die de auto juist een stopteken gaf. Door weg te springen, kon hij het vege lijf redden. De bestuurder en de andere inzittenden zijn kort daarna aangehouden.

Bij een verkeerscontrole op de Gooiseweg richting stad, verminderde een 19-jarige bestuurder uit Amsterdam geen snelheid, maar bleef met een snelheid van geschat 50 km/u doorrijden. Vlak voor dat hij bij de controlepost was hem stuurde hij opzij. Een politieman moest opzij springen om niet te worden aangereden. Wandelaars, die langs de Gooiseweg liepen, moesten ook opzij springen, om niet geraakt te worden.

Na een korte zoekactie, zijn de bestuurder en inzittenden bij de Omval op de Spaklerweg aangehouden.

De inzittenden zijn bekenden van de politie Rechercheurs van Bureau Opsporing van district Oost hebben in onderzoek.

Steekpartij naar aanleiding van diefstal telefoon / Gravestein (13/09/07)

Donderdagochtend 13 september, rond halfzes, vond een twist plaats op straat plaats bij de flat Gravestein. Hierbij werd een persoon in zijn been gestoken. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De dader is aangehouden.

Aanleiding tot de twist was de diefstal van een telefoon een week eerder. Het Het latere slachtoffer sprak de dader daar op aan en sloeg hem in het gezicht. Deze reageerde door een mes te trekken en op hem in te steken. Daarbij werd het 40 jarige slachtoffer in zijn been gestoken. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is op dit moment niet bekend.

Een 43 jarige verdachte uit Amsterdam is in de directe omgeving aangehouden.

Rechercheurs van Bureau Opsporing van district Oost hebben de zaak in onderzoek.