Ingezonden persbericht


(pic)
-----------------------

Leerlingen nemen lesmateriaal nieuwe aansluiting A28 in ontvangst

Op donderdag 13 september, overhandigde de Nijkerkse wethouder G.S. de Graaf speciale lespakketten aan leerlingen van vier scholen uit Nijkerk, Hoevelaken en Amersfoort. Hij deed dit namens de gemeente Amersfoort en de gemeente Nijkerk, die gezamenlijk werken aan een nieuwe aansluiting op de A28 om de wijken Corlaer en Vathorst op een goede manier te ontsluiten. De lespakketten hebben ook betrekking op de komst van de nieuwe aansluiting. Met dit lespakket willen de gemeenten leerlingen betrekken bij de nieuwe aansluiting op de A28. Het lespakket is gemaakt door grafisch ontwerpbureau Atwee uit Amersfoort.

In het Corlaer College kwamen leerlingen bijeen van het Corlaer College uit Nijkerk, het Van Lodenstein College uit Hoevelaken en het Vathorstcollege en Wellantcollege uit Amersfoort. Deze scholen houden zich in wedstrijdverband bezig met het maken van de bouwborden die langs de A28 ter hoogte van de nieuwe aansluiting staan. Om die bouwborden te kunnen ontwerpen en bovendien meer inzicht te krijgen in de logistiek rondom de aansluiting, de natuur, geschiedenis en stedenbouw in de twee nieuwbouwwijken, zijn er leskaarten over die onderwerpen ontwikkeld. Daarnaast gaan de scholen hun eigen publiciteit rondom het maken van hun ontwerp regelen. Om te leren hoe zij dit aan kunnen pakken, zijn er ook leskaarten opgenomen over het schrijven van persberichten, het maken van een eigen website, enzovoorts.

Wedstrijd
Het eerste creatieve bouwbord heeft het Vathorstcollege gemaakt. Dit bord is al enkele maanden te bewonderen langs de A28. Het Corlaer College is de tweede school die een bord gaat ontwerpen. Dit bord zal in oktober het eerste bord vervangen. Vervolgens komen ook het Wellantcollege en het Van Lodenstein college aan de beurt. Als de aansluiting gereed is, bepaalt een jury welk bouwbord het best was. De school die wint, ontvangt een prijs.

De aansluiting
De nieuwe aansluiting van Vathorst en Corlaer op de A28 is een gezamenlijk project van de gemeente Nijkerk, de gemeente Amersfoort en Rijkswaterstaat. Het werk wordt uitgevoerd door de Combinatie Volker Wessels Vathorst/Corlaer. Behalve de aansluiting op de A28 bestaat het werk voor de aannemer nog uit een tweede klus. Tussen de tunnel bij de Van Tuyllstraat in Hooglanderveen en het klaverblad Hoevelaken komt een nieuwe tunnel onder de A28 voor auto's en fietsers, die uitkomt op de Nijkerkerstraat en aansluit op de randboulevard Vathorst.

De verwachting is dat de nieuwe aansluiting op de A28 medio 2008 gereed is.

17 september 2007

---