Multimediakunst op Gogbot 2007 13-16 september in Enschede


ENSCHEDE, 20070903 -- Inspirerend, confronterend, kleurrijk en vernieuwend. GOGBOT 2007 staat weer voor de deur. Hét podium voor multimediale tentoonstellingen, performances, installaties, experimentele muziek en projecties van shortfilms en video's. Van 13 tot en met 16 september staat cultuurstad Enschede in het teken van de vierde editie van dit bijzondere festival. Dit jaar kunnen bezoekers op maar liefst negen locaties in Enschede gratis kennis maken met actuele kunst.

Recentelijke ontwikkelingen en toepassingen uit de technologie geven moderne kunst een nieuwe dimensie. GOGBOT 2007 verrast bezoekers met een uiteenlopend programma vol moderne, deels interactieve multimediakunst van hoog niveau. Naast internationaal bekende kunstenaars is er ruimte voor jong talent van eigen bodem. Het thema van dit jaar Mediapolis laat zien hoe populaire, elektronische mediacultuur steeds meer invloed heeft op de stedelijke leefomgeving. Door de opkomst van veel nieuwe media ontstaan netwerken en subculturen tussen mensen: de zogenaamde virtuele stad. Kunstenaars leveren met muziek, mode, games, films, fotografie, live-acts en kunst een bijdrage aan deze fysieke en virtuele wereld van het 21e eeuwse stadsleven.

Mediakunst staat in cultuurstad Enschede hoog in het vaandel. Sinds 1995 organiseert PLANETART diverse activiteiten om hedendaagse kunst te presenteren aan een breed publiek, met als hoogtepunt het GOGBOT festival. De technische opleidingen aan de Universiteit Twente, de vakgroep Toegepaste Kunst en Techniek aan de Saxion Hogeschool, de studierichting Multimedia aan het Conservatorium en de vakgroep Mediakunst aan de AKI zorgen voor een extra impuls. Al deze instellingen werken samen om GOGBOT ook dit jaar tot een uniek festival te maken. Dit jaar zijn er voor het eerst ook mediakunsttentoonstellingen in het Balengebouw en TETEM II in de nieuwe cultuurwijk Roombeek.

Kijk voor het volledige programma op www.gogbot.nl.





Ingezonden persbericht