Ingezonden persbericht


Mede namens de gemeente Amersfoort nodig ik u van harte uit voor een feestelijke bijeenkomst in het kader van de nieuwe aansluiting op de A28 voor de wijken Corlaer in Nijkerk en Vathorst in Amersfoort. Aanleiding voor de bijeenkomst is de officiële overhandiging van een pakket met lesmateriaal over de nieuwe aansluiting aan vier scholen. De wethouders H.A. Lambooij (Nijkerk) en R. Luchtenveld (Amersfoort) overhandigen dit lesmateriaal aan leerlingen van het Corlaer College uit Nijkerk, het Van Lodensteincollege uit Hoevelaken en het Wellantcollege en Vathorst College uit Amersfoort.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 13 september 2007 van 13.30 tot 15.00 uur in het Corlaer College, Ds. Kuypersstraat 3-5 in Nijkerk.

Leerlingen van de genoemde scholen werken op hun geheel eigen manier mee aan de nieuwe aansluiting op de A28. Zij zorgen, in wedstrijdverband, voor het ontwerpen van bouwborden over dit project, die langs de A28 staan. Iedere school ontwerpt een bouwbord dat gedurende een aantal maanden langs de A28 geplaatst wordt. Als de aansluiting gerealiseerd is, krijgen de leerlingen die het beste bouwbord hebben ontworpen een prijs. Op die manier willen beide gemeenten jongeren betrekken bij de nieuwe aansluiting. Om de leerlingen bij het ontwerpen te helpen, hebben de gemeenten Nijkerk en Amersfoort lesmateriaal ontwikkeld, waarin verschillende vakken in projectvorm aan bod komen. Alle vakken hebben in dit zogenaamde Yes-pakket een link met de nieuwe aansluiting op de A28, of het maken van een bouwbord. Leerlingen kunnen hiermee hun eigen unieke kunstwerk ontwerpen, leren nieuwe, praktische vaardigheden en komen meer te weten over de achtergronden van de nieuwe wijken Corlaer en Vathorst en de nieuwe aansluiting.

Het programma van de feestelijke overhandiging ziet er als volgt uit:

Ontvangst
Welkomstwoord
Reactie van de wethouders Lambooij en Luchtenveld op het lespakket en feestelijke overhandiging door de wethouders aan leerlingen van de vier scholen 5. Afsluitend hapje/drankje

De hoofdingang en het parkeerterrein zijn te bereiken vanaf de rotonde aan de Amersfoortseweg (Nijkerk) over de tweede houten brug bij de school.

Ik hoop u op 13 september aanstaande te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

Janneke Strijk

Janneke Strijk
medewerker communicatie gemeente Nijkerk
033 - 247 24 61

Gemeente Nijkerk
Postbus 1000
3860 BA NIJKERK
algemeen telefoonnummer: 033 -247 22 22
faxnummer: 033 - 246 06 56

www.nijkerk.org