Gemeente Alkemade


Leefbaarheidsonderzoek Oud Ade

24-08-2007

'Hoe staat het met de leefbaarheid in Oud Ade?' vragen Woningbouwvereniging Alkemade en de gemeente Alkemade zich af. Om hierop antwoord te krijgen zijn zij een onderzoek gestart, in samenwerking met de Dorpsraad van Oud Ade en adviesbureau Stade Advies uit Utrecht.

Wat betekent leefbaarheid eigenlijk? Leefbaarheid heeft vaak verschillende betekenissen. In dit onderzoek is het een term die aangeeft of men prettig leeft in Oud Ade. Het gaat om aspecten als schoon, veilig, bereikbaar, woningbouw, recreatie, voorzieningen en sociale betrokkenheid. Verschillende concrete onderwerpen worden aangekaart, zoals de geschiktheid van woningen voor verschillende leeftijdsgroepen, de uitbreiding van recreatie door middel van bijvoorbeeld fiets- en wandelpaden en de inrichting van de openbare ruimte.

Het onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen. Het eerste onderdeel zit er al op. Twee adviseurs van Stade Advies (Jochem Sprong en Janneke Ebben) hebben een aantal gesprekken gevoerd met mensen die een centrale rol spelen in Oud Ade. Met de informatie uit deze gesprekken is een vragenlijst opgesteld. De vragenlijst is het tweede onderdeel van het onderzoek. Deze vragenlijst wordt half september 2007 onder alle huishoudens in Oud Ade verspreid. Het derde onderdeel van het onderzoek is een foto-opdracht. Een aantal vrijwilligers mag aan de hand van thema's foto's maken van de negatieve en positieve punten van het leven in Oud Ade. Het vierde onderdeel bestaat uit een aantal zogenaamde ´huiskamergesprekken´.

Het resultaat van het onderzoek is een visie op leefbaarheid. Oftewel een handleiding om te bepalen hoe prettig wonen in Oud Ade te behouden en te verbeteren is. Naar verwachting is deze visie in februari 2008 klaar.

Startbijeenkomst
Aanstaande 13 september vindt een startbijeenkomst plaats voor alle inwoners uit Oud Ade. Hier kunt u meer horen over het onderzoek. Ook kunt u zich inschrijven voor de foto-opdrachten en/of voor de huiskamerbijeenkomsten. Het duurt ongeveer een uur en daarna is er tijd om na te praten onder het genot van een drankje.

Wilt u meer horen over het onderzoek en/of betrokken worden bij het onderzoek? Kom dan op donderdag 13 september as. om 19.30 uur naar de startbijeenkomst in de grote zaal van het Dorpshuis van Oud Ade. Alle inwoners van Oud Ade zijn welkom!