Ingezonden persbericht


Burum, 30 augustus 2007

Eerste netwerkavond voor jonge ondernemers

Burum - Jonge ondernemers hebben vaak behoefte aan het uitwisselen van ideeën en ervaringen met andere enthousiaste zelfstandigen. Daarom hebben twee ondernemers het initiatief genomen een netwerkavond te organiseren. De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 13 september in Burum.

Op een ongedwongen en informele manier met andere jonge zelfstandigen praten werkt inspirerend. Dat zeggen Jean-Paul Walker en Halbe Boersma uit Kollum, die beiden een bedrijf hebben in Burum. ,,Wij lopen altijd tegen dezelfde dingen aan, maken hetzelfde mee en hebben dezelfde uitdagingen. Daarom is het super interessant om met andere jonge ondernemers van gedachten te wisselen en een netwerk op te bouwen: het JongeHondenNetwerk'', aldus Walker en Boersma. Aansluiten bij een bestaande ondernemersvereniging is een optie, maar volgens de twee hebben oudere zakenmensen vaak andere ambities dan de jonge zelfstandigen. ,,Daarom hebben wij besloten zelf een netwerkavond te organiseren. Het JongeHondenNetwerk zal tweemaal per jaar een avond beleggen.''

De doelgroep van het JongeHondenNetwerk zijn alle ondernemers jonger dan veertig jaar afkomstig uit alle mogelijke branches uit het Noorden. ,,Van tuinman en accountant tot internetondernemer en meubelmaker en alles daar tussen in.'' Donderdagavond 13 september is de eerste netwerkavond in dorpshuis Toutenburg in Burum. De eigenaren van Satelliet Keukens & Meubelen en CanvasCompany hebben hiervoor het thema 'speeddating' bedacht. ,,Het is de bedoeling dat we in kleine groepjes onszelf in een paar minuten aan elkaar voorstellen en vertellen wat we doen. Door dit een aantal ronden te doen, moeten de eerste netwerken door jonge ondernemers en voor jonge ondernemers kunnen ontstaan. Uiteraard wordt er die avond ook gegeten en geborreld, waarbij het een mogelijkheid is met interessante ondernemers verder een gesprek aan te gaan'', zeggen Walker en Boersma.

Achter het JongeHondenNetwerk zit geen vaste organisatie, stichting of vereniging. Een netwerkdag wordt door twee ondernemers opgezet en georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst worden twee zelfstandigen gevraagd de volgende avond te regelen. Deze organisatoren bepalen dan het volgende thema. Volgens de twee melden zich al verschillende ondernemers aan via de website www.jongehondennetwerk.nl. Voor de avond in Burum geldt een deelnamelimiet van honderd personen. ,,Het is de bedoeling dat de jonge ondernemers via hun eigen netwerk ook weer mensen gaan uitnodigen. Dat gaat het snelst door een mailing rond te sturen waarin aangegeven moet worden dat ze zich kunnen aanmelden via de website van de JongeHondenNetwerk.''

Fotobijschrift: Jean-Paul Walker en Halbe Boersma zijn de organisatoren van de eerste netwerkavond voor jonge ondernemers.


---

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Halbe Boersma, telefoon 06 - 17 40 45 10 of Jean-Paul Walker, telefoon 06 - 49 35 44 98 of kijk op www.jongehondennetwerk.nl.


---- --