Ingezonden persbericht




P E R S U I T N O D I G I N G

Ondernemers Congres regio Noord-Nederland

DE WEG NAAR SUCCES
Donderdag 13 september 2007, aanvang 09.00 uur
Martiniplaza, Groningen

Geachte heer/mevrouw,

MKB-Noord, ING Bank, Deloitte, de Provincies Friesland, Groningen en Drenthe, en de Noordelijke Kamers van Koophandel nodigen u uit voor het Ondernemers Congres regio Noord-Nederland, dat plaats vindt op donderdag 13 september 2007 in het Martiniplaza te Groningen.

Aan de basis van iedere vernieuwing ligt een idee. Een bedrijf dat wil groeien, zal daarom ruimte moeten geven aan de ideeën en creativiteit van medewerkers. Verschillende factoren spelen een rol als het gaat om het managen van personeel binnen een onderneming. Hoe haal je het beste uit je mensen? Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers je bedrijf tot een succes maken? Maar ook: hoe doet een regio het ten opzichte van andere regio's?

Op donderdag 13 september a.s. presenteert de ING Bank tijdens het Ondernemers Congres van MKB-Noord in Groningen de resultaten van het onderzoek 'De Weg naar Succes'.

Het ING-onderzoek wordt besproken door Manon Copini, districtsdirecteur Retail ING Bank Noord-Nederland. Aansluitend zal namens Deloitte Willem Burggraaf, professor aan de Nyenrode Business Universiteit, u een antwoord geven op de vraag: Wat zijn nu dé karakteristieken van een succesvolle ondernemer? Met name de begrippen ondernemerschap, innovatie en ondernemersgeest zullen de aandacht krijgen.

Natuurlijk is het van belang te kunnen leren van de praktijk. In dit kader zal Jan Zeinstra (algemeen directeur Willaard Groep) zijn weg naar succes uiteenzetten.

Loek Hermans, voorzitter MKB Nederland, zal tijdens het ochtendprogramma verschillende aandachts- en standpunten behandelen betreffende het regionale en landelijke MKB. Hans Gerritsen, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Groningen, zal ingaan op de visie die de drie noordelijke provincies hierop hebben.

Het gehele ochtendprogramma zal begeleid worden door managementgoeroe Ben Tiggelaar.

Het volledige programma kunt u opvragen via www.ondernemerscongres.nl.

Interviews en aanmelding
Het is deze dag tevens mogelijk de aanwezigen te interviewen. U kunt zich inschrijven of afmelden via mail, telefoon of fax. Graag ontvangen wij uw reactie uiterlijk maandag 10 september aanstaande retour.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

MKB-Noord: Ron van Gent, 050 5275757, (06) 11351690, r.vangent@mkb.nl ING Bank Noord-Nederland: John Top, (050) 529 8722, john.top@mail.ing.nl

ANTWOORDFAX

Faxnr. 050 - 529 83 90

o Ja, ik ben donderdag 13 september a.s. aanwezig op het Ondernemers Congres regio Noord-Nederland in het Martiniplaza te Groningen.

Naam: ..........................

Mediatitel: ..........................

Te bereiken via telefoon: ..........................

of e-mail: ..........................

Telefoon tijdens het congres: 06 - ...........................

o Ja, ik wil graag een (telefonisch) interview met (onder voorbehoud):

? Manon Copini - ING Bank
? Loek Hermans - MKB-Nederland
? Ron van Gent - MKB-Noord (regiomanager)
? Jan Zeinstra - Wilaard Groep
? Willem Burggraaf - Nyenrode Business Universiteit (namens Deloitte) ? Ben Tiggelaar - Managementgoeroe

o Nee, ik ben niet aanwezig op het Ondernemers Congres maar ontvang graag het persbericht en het onderzoeksrapport achteraf:

Adresgegevens:

---

.............................

.............................

of e-mail: .............................

GRAAG ONTVANGEN WIJ UW FAX UITERLIJK
10 SEPTEMBER A.S. RETOUR OP FAXNUMMER:
050 - 529 83 90


---- --