Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Uitnodiging aan de pers

We nodigen u van harte uit voor het KNMG symposium Het tuchtrecht in beweging op donderdag 13 september a.s. van 15.30 tot 20.00 uur.

Utrecht, 6 september 2007. Er is discussie over de positie en de toekomst van het wettelijk tuchtrecht, voorstellen tot aanpassing zijn in de maak. Er bestaat een grotere kans dat artsen in tuchtrechtelijke procedures raken. Wellicht komt er tuchtrecht voor maatschappen en andere groepen artsen, voorgesteld wordt de tuchtrechter de mogelijkheid te geven om schadevergoeding toe te kennen aan de patiënt. Het Ministerie van VWS wil graag reactie van alle betrokken partijen, vandaar dit KNMG-symposium voor artsen en andere hulpverleners die onder het Big-tuchtrecht vallen.

Onder leiding van hoogleraar en juridisch adviseur van de KNMG J. Legemaate komen verschillende visies op het tuchtrecht aan bod.

Plaats: Domus Medica, Mercatorlaan 1200 te Utrecht. Kosten: ¤ 125 voor leden van de KNMG en ¤ 165 v5 voor niet-leden.

Vanzelfsprekend beschouwen we de pers als onze gast. Wilt u zo vriendelijk zijn om uw gegevens (medium. naam en telefoonnummer) aan ons door te mailen als u komt?

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de KNMG, afdeling communicatie, tel. 030 28 23 872 of mobiel 06- 222 34 310.

----------

Ruim 40.000 artsen zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG). Federatiepartners zijn: de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD), de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB), de Nederlandse Vereniging van Verpleeghuisartsen (NVVA), de Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) en de Orde van Medisch Specialisten (ORDE). KNMG-site: www.knmg.nl