Gemeente Amersfoort



Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 200

datum: 12 september 2007

Ervaringsgerichte voorlichting brandveiligheid aan studenten Weversingel

Op donderdagavond 13 september geeft brandweer Amersfoort voorlichting over brandveiligheid aan de bewoners van de studentenwoningen aan de Weversingel. Naast informatie over de noodzaak van brandveiligheid zal ook een ruimte onder rook worden gezet. De studenten kunnen dan aan den lijve ervaren hoe belangrijk een vrije en goede vluchtroute is. De voorlichting maakt onderdeel uit van een informatieavond die woningstichting Portaal voor haar bewoners organiseert.

Aanleiding voor de voorlichting zijn de resultaten van een eerdere controle en het hoge aantal nodeloze brandmeldingen dat van het pand bij de brandweer binnenkwamen. Dit soort meldingen ontstaan bijvoorbeeld als mensen onder de melder gaan staan roken. Ook werden soms handbrandmelders onnodig, meestal uit baldadigheid, ingeslagen. De melder gaat vervolgens af en de brandweer komt voor niets. Dit terwijl zij op datzelfde tijdstip elders bij een spoedeisende melding nodig kan zijn. Op de informatieavond zal de brandweer dan ook uitleg geven over het (juiste) gebruik en de noodzaak van een brandmeldinstallatie.

Naast de nodeloze meldingen bleek onlangs ook dat de studenten de vluchtroutes van het pand niet goed vrij hielden. Dit kwam onder andere doordat de studenten de gangen als opslagruimte gebruikten. Op last van de brandweer moesten de gangen dan ook worden leeggehaald. Om aan de studenten duidelijk te maken waarom een vrije doorgang zo belangrijk is, zal donderdag een ruimte onder rook worden gezet. De studenten kunnen dan aan den lijve ervaren hoe belangrijk het is om bij een echte brand een vluchtroute zonder onnodige obstakels te hebben.

Informatie voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jessica Pepermans, communicatiemedewerker Brandweer Amersfoort, (033) 469 41 05, j.pepermans@amersfoort.nl. of Herman Wiersema, afdeling Communicatie en Strategie, (033) 469 43 63 / 06 525 35 541, h.wiersema@amersfoort.nl.

De pers is van harte uitgenodigd om bij deze avond aan de Weversingel 42-44 aanwezig te zijn. Gelieve uw komst vooraf per mail of telefonisch door te geven aan Herman Wiersema.. De brandweervoorlichting maakt deel uit van een informatieavond van de woningstichting en zal rond 18.00 uur starten. Daarna zal de bijeenkomst informeel worden voortgezet.


---- --