Ingezonden persbericht


LaCie lanceert 2big-reeks van professionele RAID-drives

Meervoudige interfaces, talrijke RAID-configuraties en twee hot-swappable, verwijderbare harde schijven

Amsterdam, 13 september 2007 - LaCie introduceert de 2big-reeks van professionele RAID-drives. Deze nieuwe reeks van LaCie-producten omvat de 2big Dual, 2big Triple en de 2big Network. De drie modellen hebben een opslagcapaciteit die varieert van 1 tot 2 terabytes en onderscheiden zich door hun geavanceerde functies en unieke interfaces. De drives zijn ontworpen door Neil Poulton en hebben een geavanceerde hitteverwijderende metalen behuizing en een thermoregulerende, intelligente ventilator die zorgt voor een langdurige betrouwbaarheid en stille bediening. De drives zijn rechtop, liggend of in een rack te plaatsen.

De LaCie 2Big Dual en 2Big Triple zijn opslagapparaten met hoge prestaties die zijn voorzien van interfaces voor gegevensoverdracht tegen hoge snelheid. De 2Big Dual biedt eSata II, ideaal voor audio en multi-stream videobewerking, of USB 2.0, terwijl creatieve professionals met de 2Big Triple beschikken over FireWire 800-, FireWire 400- of USB 2.0-verbindingen. De 2Big Network is een Ethernet-versie die kan optreden als een server voor back-ups of het delen van bestanden. De drive is ook te gebruiken als FTP-server die bestanden in de hele wereld toegankelijk maakt. Via de twee USB 2.0-poorten zijn aanvullende harde schijven aan te sluiten voor extra capaciteit.

"De nieuwe LaCie 2Big-reeks is een belangrijke toevoeging aan onze huidige productlijn", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "We hebben geluisterd naar de vraag van de markt en een product gecreëerd dat niet alleen stijlvol is, maar ook een grote capaciteit en snelheid combineert met maximale veiligheid. De twee hot-swappable schijven vereisen geen configuratie en zorgen ervoor dat informatie op ieder gewenst moment beschikbaar is."

De 2big is een complete RAID-oplossing en is afzonderlijk te configureren wat betreft prestaties of veiligheid. Gebruikers die optimale snelheid en capaciteit vereisen, kiezen voor de Fast mode (Raid 0) om zonder redundantie gelijktijdig naar beide schijven te schrijven. Als er behoefte is aan meer gegevensveiligheid, dan spiegelt de Safe 100-modus (RAID 1) automatisch gegevens door capaciteit te splitsen in twee identieke volumes. Als een drive dan uitvalt, is het aansluiten van een nieuwe drive voldoende om zonder downtime data terug te krijgen.

De 2big Dual en Triple verschijnen met EMC® Retrospect® Express voor geavanceerd back-upbeheer en gegevensherstel voor Windows en Mac. Deze gebruiksvriendelijke software vereenvoudigt back-ups en herstelt gegevens via een 'step-by-step' wizard. Alle modellen binnen de 2big-reeks zijn voorzien van een grote blauwe sneltoetsknop die geprogrammeerd kan worden om alle toepassingen, waaronder back-upsoftware, muziek of diavoorstellingen met één druk op de knop op te starten.

Verkrijgbaarheid

De LaCie 2Big Dual is naar verwachting vanaf eind september leverbaar. In oktober volgen de 2Big Triple en de 2Big Network. De 2Big-reeks is rechtstreeks via LaCie verkrijgbaar of via gespecialiseerde LaCie-resellers.

Prijzen (incl.btw.):

* 1000GB 2big Dual, 2big Triple of 2big Netwerk ¤ 399,00
* 1500GB 2big Dual, 2big Triple of 2big Netwerk ¤ 599,00
* 2000GB 2big Dual, 2big Triple of 2big Netwerk ¤ 999,00

Voor meer productinformatie: www.lacie.nl.

Over Neil Poulton

Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Na zijn studie industriële vormgeving aan de universiteit van Edinburgh en de Domus Academy in Milaan, verwierf Poulton in eerste instantie publieke aandacht in 1989, als ontwerper van de 'ageing pen'. Deze pen van 'levend' plastic verandert in de loop van het gebruik van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton populaire, bekroonde producten voor tal van internationale ondernemingen, waaronder LaCIe en Artemide. Poulton woont en werkt sinds 1991 in Parijs. Voor meer informatie www.neilpoulton.com.

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto en Karim Rashid. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).