KNHS


EK Eventing van start in Pratoni del Vivaro
13 september 2007

Ingrid Klimke legt in dressuur basis voor hoge klassering

PRATONI DEL VIVARO (KNHS) - Ingrid Klimke, dochter van de veel te vroeg overleden uiterst succesvolle Duitse dressuurruiter Dr. Reiner Klimke, heeft in het Italiaanse Pratoni del Vivaro met een meer dan uitstekende dressuurproef de leiding genomen in het EK voor eventers, dat tot en met zondag duurt. Ingrid Klimke stuurde haar FRH Butts Abraxxas als een Lichte Tour paard door de dressuurproef en kreeg als tweede starter een waardering van 31,5 punten. Aan het einde van de dag bleek zij exact tien punten voorsprong te hebben op de nummer twee in de tussenstand, de Belg Joris van Springel met Bold Action.

In totaal gingen op de eerste dag van de dressuur, die over 2 dagen wordt verreden, 31 combinaties van start en de Nederlandse Annemarie van Merkesteijn (Lieren) staat nu op een 23ste plaats met Ozon, met een totaal van 59.0 punten. "Ik denk dat ik tevreden mag zijn met mijn resultaat. Natuurlijk had het allemaal net iets scherper en flitsender mogen ogen, maar dat zou best eens kunnen komen door de warmte, of omdat ik in de ochtenduren misschien net iets te veel heb gevraagd in de training", aldus Annemarie, die de cross op zaterdag met vertrouwen tegemoet ziet. "Ik heb echt goede hoop om na mijn dressuurpoef een prima resultaat in de cross neer te zetten".
De amazone heeft de reis van Nederland naar Pratoni del Vivaro, ten zuiden van Rome, als lang ervaren. "Ik heb de cross gelopen en die is mede door het geaccidenteerde terrein en de warmte een echt EK, en dan heb ik het nog niet eens over de hindernissen", verklaarde ze verder. Morgen komen Nynke Sminia (Westbeemster) met Moosroodnoot en Madeleine Brugman (Bornerbroek) met Sundancer in actie.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.eueventingchampionship.com

Uitslag dressuur na 31 van de 65 deelnemers (dag 1):


1) Ingrid Klimke (Dui) - FRH Butts Abraxxas - 31,5
2) Joris van Springel (Bel) - Bold Action - 41,5
3) Tiziana Realini (Zwi) - Gamour CH - 41,9 23) Annemarie van Merkesteijn (Lieren) - Ozon - 59,0

Tijdschema:

14 september
09.30 uur 17.00 uur: dressuur - deel 2

15 september
11.00 uur 15.40 uur: cross country

16 september
09.00 uur 10.00 uur: veterinaire keuring
11.00 uur 13.00 uur: springen eerste gedeelte
15.00 uur 16.00 uur: springen top 20
16.15 uur 16.45 uur: prijsuitreiking

Foto: www.melissen.net / Remco Veurink