Politie Midden- en West Brabant

Drie aanhoudingen na schietincident in Breda-Noord

BREDA, 13 september 2007

Drie aanhoudingen na schietincident Breda-Noord

De politie heeft donderdagmiddag en -avond drie verdachten aangehouden in verband met het schietincident in Breda-Noord donderdagmorgen. Daarbij raakte een 31-jarige inwoner van Breda licht gewond aan zijn been na een schampschot. Rond 17.00 uur heeft een arrestatieteam op de Emerparkweg twee Bredanaren (19 en 21 jaar) aangehouden in hun auto. In de avond, rond 19.00 uur, is een derde verdachte aangehouden. Daarvan zijn op dit moment nog geen nadere gegevens bekend.

Zie eerder bericht hieronder.

Bredanaar (31) licht gewond bij schietincident

BREDA: Een 31-jarige inwoner van Breda is donderdagmorgen gewond geraakt bij een schietincident in Breda-Noord. De man is met een schampschot aan zijn been naar het Amphia Molengracht vervoerd. De politie kreeg kort na 11.00 uur een melding dat er een gewonde man op straat zat aan de Havik. Ambulancepersoneel ontfermde zich over hem. In eerste verklaringen hebben getuigen verteld diverse schoten gehoord te hebben nabij een brandgang aan de Havik. Wat er zich precies heeft afgespeeld, wordt onderzocht. Getuigen hebben vier mannen zien wegvluchten na het incident. Via SMS-Alert heeft de politie bij het systeem aangesloten burgers in de Haagse Beemden opgeroepen om uit te kijken naar het viertal en zonodig de politie te bellen. Dat heeft enkele tips opgeleverd, maar die informatie leidde niet direct tot aanhoudingen. Kort na 13.00 uur werd via een tweede SMS-Alertje gemeld dat het langer niet nodig was om uit te kijken naar de daders. Dat had er vooral mee te maken dat er nogal wat niet-relevante informatie bij de politie binnenkwam.

De omgeving van de Havik is door de politie enkele uren ruim afgezet. Forensisch rechercheurs hebben sporenonderzoek gedaan. Ook is er enige tijd een politiehelikopter in de lucht geweest. In de loop van de middag werd het onderzoek uitgebreid naar de woning van het slachtoffer aan de Kerkuil. Daar werd een hennepdrogerij aangetroffen. De 31-jarige Bredanaar is daarvoor aangehouden. Dat overkwam ook zijn 39-jarige broer in het ziekenhuis, omdat hij weigerde de mobiele telefoon van zijn broer af te staan, nadat agenten die hadden gevorderd.

Auteur: Andre van den Hul