Politie Midden- en West Brabant

Verdacht pakketje blijkt koffer met typemachine

BERGEN OP ZOOM, 13 september 2007

Verdacht pakketje blijkt koffer met typemachine

BERGEN OP ZOOM: Donderdag 13 september 2007 werd bij een onbemand benzinestation in Bergen op Zoom een verdacht pakketje aangetroffen. De koffer stond buiten, op het terrein van een benzinestation op de hoek Gagelboslaan / Biesgaard.

De politie werd rond 17.00 uur pas geïnformeerd, terwijl de koffer er al vanaf circa 13.00 uur stond. Het was niet duidelijk wat de inhoud was. Omdat de koffer bij een benzinestation stond én langs de route van de begrafenisstoet van Thijs Geers, werd besloten om de koffer te laten onderzoeken door het Explosieven Opruimings Commando.

Om voor de het Explosieven Opruimings Commando een veilige werkruimte te creëren werd een afzetting rond het pompstation ingesteld. Ook zijn uit voorzorg vijf woningen tijdelijk ontruimd geweest. Die ontruiming duurde circa drie kwartier. Tijdens de actie stonden de brandweer en ambulancedienst stand-by

Rond 20.15 uur werd het sein veilig gegeven. De koffer bleek geen explosieven maar een oude typemachine te bevatten. De schrijfmachine staat nu in het politiebureau van Bergen op Zoom in afwachting van de rechtmatige eigenaar.

Einde berichtgeving.

(Thijs Geers uit Bergen op Zoom werd zaterdag 08-09-2007 op gewelddadige wijze in het station van Roosendaal met een hakbijl om het leven gebracht.)

Auteur: Jeroen Steenmeijer