Senternovem


Nieuws


06-07-2007 | Gemeentelijk Netwerk DuBo Nieuwe Stijl

Gemeenten die aan de slag willen met prestatiegericht bouwen ondersteunen elkaar binnen het nieuwe Netwerk DuBo Nieuwe Stijl. DuBo Nieuwe Stijl staat voor prestatiegericht werken aan kwaliteit en duurzaamheid in de bouw en maakt gebruik van het instrument GPR Gebouw.

Het gemeentelijk netwerk Dubo Nieuwe Stijl is opgericht na de succesvolle conferentie 'Bouwen aan een duurzame toekomst'. Doel van het netwerk is:

* het uitwisselen van ervaring tussen gemeenten over de prestatiegerichte werkwijze, en

* de aanbevelingen uit het eindrapport "Uniformering dubo instrumentarium" ambtelijk en bestuurlijk uit te dragen.

Gemeenten die prestatiegericht (willen) werken kunnen kosteloos lid worden van het netwerk. Het netwerk organiseert regelmatig themabijeenkomsten voor beleidsmedewerkers, beheerders van gemeentelijk vastgoed en toezichthouders. Het netwerk wordt voorgezeten door een werkgroep van vier gemeenten. De leden bepalen per bijeenkomst de onderwerpen waarover zij willen discussiëren. Een Comité van Aanbeveling, bestaande uit wethouders, houdt het onderwerp op de politieke agenda.

Op donderdag 13 september is de eerste bijeenkomst van het netwerk. U kunt zich aanmelden voor het netwerk en/of de eerste bijeekomst via de website DuBo Nieuwe Stijl.

Zie ook het nieuwsbericht van 26 maart 2007 waarin Minister Vogelaar aankondigt verder te willen gaan met DuBo Nieuwe Stijl.