Ingezonden persbericht

ArtOlive opent internetplatform met Jong Talent 2007 van de 12 kunstacademies

Voor het zevende achtereenvolgende jaar is het mogelijk om het eindexamenwerk van de net afgestudeerde studenten van alle 12 kunstacademies uit heel Nederland op één plek bij elkaar te zien. ArtOlive, de grootste online galerie van Nederland, heeft een deel van haar website aan ArtOlive Jong Talent 2007 gewijd.

Vanuit je eigen stoel

Je kunt gemakkelijk bladeren en daardoor een goede eerste impressie krijgen van wat er her en der bij de beeldende en toegepaste kunstrichtingen gecreëerd is het afgelopen jaar. Op deze manier kun je heel relaxt - vanuit je eigen stoel - nieuwe trends en veelbelovend talent ontdekken! Als je een kunstwerk echt interessant vindt, kun je het bovendien eenvoudig via de website van ArtOlive huren of kopen.

Vers van de academie

Ook voor de afstudeerders zelf is het initiatief van ArtOlive een uitkomst. Vers van de academie staan ze ineens volledig op eigen benen als beginnend kunstenaar. En dat is niet altijd gemakkelijk. ArtOlive biedt kunstenaars niet alleen een eigen plek op het internet waar dagelijks ruim 3000 serieuze kunstliefhebbers rondneuzen, maar zorgt ook voor actieve promotie van het jonge talent en bemiddelt bij verkoop en/of uitleen aan particulieren en bedrijven.

Expositie en uitreiking kunstprijs in de Westergasfabriek

Van 13 t/m 16 september a.s. organiseert ArtOlive in de Westergasfabriek in Amsterdam de expositie ArtOlive Jong Talent 2007. Hier is eenmalig het eindexamenwerk van de meest talentvolle afstudeerders van 2007 van de 12 Nederlandse kunstacademies op één plek bij elkaar te zien. Op vrijdagavond 14 september wordt bovendien Aan de meest veelbelovende afstudeerder onder deze exposanten wordt bovendien een kunstprijs uitgereikt: de ArtOlive Award. Dit wordt beoordeeld door een professionele jury. In eerdere jaren bestond de jury onder andere uit: Liesbeth Brandt Corstius (voormalig directeur Museum voor Moderne Kunst Arnhem), Martijn van Nieuwenhuyzen (curator Stedelijk Museum Bureau Amsterdam), Erwin Olaf (kunstenaar) en Micha Klein (kunstenaar). Zien hoe het er vorig jaar aan toe ging? Bekijk hier wat foto's en lees het juryrapport.

ArtOlive Jong Talent 2007 wordt o.a. ondersteund door Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij.

De grootste online galerie van Nederland

Inmiddels heeft ArtOlive een bestand van zo'n 60.000 originele kunstwerken van meer dan 4.000 professionele kunstenaars opgebouwd. Van jong talent tot gevestigde namen. De collectie bestaat niet alleen uit schilderijen, maar ook uit sculpturen, fotografie, keramiek, grafiek, nieuwe media kunstwerken en nog veel meer. De kunstwerken die ArtOlive aanbiedt zijn beschikbaar voor huur en/of koop en direct online te bestellen via www.galerie.nl. ArtOlive bezorgt het kunstwerk gratis op elk gewenst adres in Nederland. Wil je een werk eerst zien, dan krijg je het vrijblijvend op zicht.

* * * *



Ingezonden persbericht