Homo/lesbisch (pleeg)ouderschap

21/08/2007 16:29



Schorerstichting



Steeds meer lesbische vrouwen en homomannen kiezen voor een vorm van ouderschap. Het zijn pioniers die nu nog individueel hun weg moeten zoeken. Vaak hebben zij te maken met maatschappelijke weerstand en ingewikkelde procedures. Er is grote behoefte aan informatie en ondersteuning bij de verwerkelijking van hun kinderwens en bij verschillende vormen van ouderschap. Om in die behoefte te voorzien organiseert Schorer in september 2007 voor de vierde keer themabijeenkomsten voor lesbische, homoseksuele en biseksuele wensouders. In deze bijeenkomsten wordt voorlichting en informatie geboden en kunnen de deelnemers onderling ervaringen uitwisselen. In september zijn vier themabijeenkomsten 'Kinderwens' voor lesbische wensouders over de vragen en problemen waar zij mee te maken kunnen krijgen. Onderdeel van deze reeks themabijeenkomsten is de workshop 'Praktische zaken'. Deze workshop is behalve voor lesbische vrouwen ook toegankelijk voor homomannen. Er worden praktische tips en juridische zaken besproken die betrekking hebben op zelfinseminatie en lesbisch ouderschap. Ten slotte organiseert Schorer in samenwerking met Spirit Pleegzorg Amsterdam een informatieavond over pleegouderschap voor lesbische en homoseksuele stellen en singles. Het gaat om de volgende themabijeenkomsten:

- 'Kinderwens', 4 themabijeenkomsten voor lesbische wensouders. Op donderdag 6, 13, 20 en 27 september 2007, van 19.30 tot 22.00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats bij Schorer, Sarphatistraat 35 te Amsterdam. Kosten: 60 euro p.p. voor de gehele reeks van 4 bijeenkomsten.
- 'Praktische zaken' workshop voor lesbische vrouwen, homomannen en transgenders. De workshop is onderdeel van de reeks themabijeenkomsten 'Kinderwens', maar kan ook afzonderlijk worden bezocht. Een verloskundige en een juriste zullen praktisch advies geven over zelfinseminatie en over juridische aspecten. De workshop is op donderdag 13 september van 19.30 tot 22.00 uur bij Schorer, Sar-phatistraat 35 te Amsterdam. Kosten: 15 euro p.p. voor alleen de workshop.

- 'Pleegouderschap', informatieavond voor lesbische vrouwen, homomannen en transgenders. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 18 september 2007, van 19.30 tot 22.00 uur bij Schorer, Sarphatistraat 35 te Amsterdam Kosten: gratis toegang

Kijk voor meer informatie over alle bovengenoemde bijeenkomsten op www.schorer.nl Aanmelden: Switchboard, 020 - 623 65 65, helpdesk@switchboard.nl