Minister Vogelaar opent derde editie van Ramadan Festival

11/09/2007 19:43


Stichting Samenbinding


13 september aanstaande wordt in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam het Ramadan Festival 2007 geopend door Ella Vogelaar, Minister van Wonen, Wijken en Integratie. Raoul Heertje zal als presentator de avond begeleiden. Naast een traditionele iftar maaltijd, krijgen de genodigden een concert van het Arab Orchestra of Nazareth voorgeschoteld.

Tijdens deze avond geven moslims en niet-moslims samen het officiële startschot voor het Ramadan Festival 2007.

Het Ramadan Festival organiseert tussen 13 september en 20 oktober allerlei activiteiten om ontmoeting tussen moslims en niet-moslims te stimuleren. Dit 'ontmoetingsfestival' is sinds de eerste editie in 2005 uitgegroeid tot een landelijk evenement en vindt nu in circa veertig gemeenten plaats. Daarnaast zullen er dit jaar ook voor het eerst evenementen in België worden georganiseerd. Het Ramadan Festival is geen religieus evenement, maar een festival dat draait om ontmoeting. Het hoofddoel is dit jaar, dat de contacten die ontstaan tijdens het festival een duurzaam karakter krijgen. Vandaar het thema: "Elkaar blijven ontmoeten".

Het openingsprogramma start om 18.00 uur met onder andere een toespraak van de minister en videoboodschappen van bekende Nederlanders. De avond besluit met een concert van het Arab Orchestra of Nazareth. Zij spelen voor de eerste maal in Nederland en brengen samen met zangeres Hind een hommage aan Umm Kulthum. Het orkest, onder leiding van dirigent Suheil Radwan, bestaat uit joden, christenen en moslims, allen afkomstig uit Nazareth.