PvdA Rotterdam


Nieuw politiek seizoen, taken opnieuw verdeeld

Vr 14 Sep 2007 - Redactie

Nieuw politiek seizoen, taken opnieuw verdeeld binnen de fractie

Op 7 en 8 september zat de fractie op de hei om bij de start van het nieuwe politieke seizoen de koppen bij elkaar te steken, het werk te evalueren en nieuwe plannen te maken.

Nieuw fractiebestuur
Tijdens dit fractieweekend werd ook een nieuw fractiebestuur gekozen, weer voor 1 jaar. Dat leverde weinig wijzigingen op ten opzichte van het oude fractiebestuur. Alleen Jacqueline de Jong had aangegeven dat zij liever iets anders wilde doen en alleen beschikbaar was als er niemand anders was. Fatima Talbi meldde zich als vervanger. Zo werd het volgende fractiebestuur gekozen: Voorzitter: Peter van Heemst, vice-voorzitter Richard Moti, secretaris Marco Heijmen, secretaris P&O Fatima Talbi en penningmeester Claus Verbrugge.

Nieuwe voorzitters voor de fractiecommissies
Analoog aan de gemeenteraad is ook de fractie verdeeld in fractiecommissies. Die beiden de mogelijkheid om met een klein groepje dieper op vraagstukken in te gaan en elkaar te steunen bij de voorbereiding en feedback te krijgen. Tijdens het fractieweekend zijn de nieuwe voorzitters van deze commissies gekozen. Te weten: Duco Hoogland voor FIBS, Claus Verbrugge voor ESHMV, Matthijs van Muijen voor MVP, Jacqueline de Jong voor JOC en Marco Heijmen voor BVM.

Nieuwe woordvoerders
Er zijn ook een paar wisselingen in woordvoerderschappen. Birsel Gülmüs neemt het woordvoerderschap Verkeer en Vervoer over van Richard Moti.Zij stapt daarom ook uit de commissie FIBs en neemt de plek van Richard in in de commissie ESHMV. Richard Moti blijft woordvoerder financiën en lid van de commissie BVM. Matthijs van Muijen neemt het woordvoerderschap Sport en recreatie van Birsel Gülmüs over en blijft woordvoerder Maatschappelijke Opvang. Matthijs wordt daarom lid van de commissie FIBS en blijft in de commissie MVP.

BVM: Bestuur, Veiligheid en Middelen
FIBS: Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport ESHMV: Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer JOC: Jeugd, Onderwijs en Cultuur
MVP: Maatschappelijke Opvang, Volksgezondheid en Participatie