Veldslag in verzekeringsland


Premie autoverzekering staat onder druk

IJSSELSTEIN, 20070914 -- Er is een ware wedloop aan de gang onder autoverzekeraars. Al enkele maanden verlaagt de een na de andere verzekeringsmaatschappij zijn premie voor de autoverzekering. Het enige wat op dit moment telt is een top 5 positie op de diverse vergelijkinssite's.

Wie niet in de top 5 staat kan het op dit moment wel schudden. Particulieren maken tegenwoordig veel gebruik van vergelijkingssite zoals inderpender.nl en www.diks.nl. Wanneer een verzekeringsmaatschappij met zijn tarief niet in de top 5 staat zal hij weinig tot geen autoverzekeringen afsluiten.

Meer en meer kijkt men nu bij het bepalen van de premie waar men zal eindigen in de vergelijking-sites en stemmen daar hun tarieven op af.

"De bodem is nog niet in zicht maar komt wel snel dichterbij", aldus Marc Diks, eigenaar van www.diks.nl. "Elke maand verrast er wel een maatschappij ons met weer een verlaging van zijn tarieven. Slimme consumenten kunnen op dit moment enorme voordelen behalen door hun huidige autoverzekering te vergelijken met de nieuwe tarieven. Voor onze bestaande klanten zijn wij nu druk bezig te bekijken of men elders een autoverzekering kan vinden met een lagere premie met de zelfde polisvoorwaarden. Het is een enorme klus maar de reacties van onze klanten zijn zeer positief."

Om de lagere premie voor een autoverzekering te kunnen waarborgen baseren verzekeraars de premie tegenwoordig op steeds meer factoren. Zo kan het zijn dat 2 personen met hetzelfde merk en type auto toch verschillende premies hebben omdat de een een rode auto heeft. Als er ergens uit de statistieken zou blijken dat bijvoorbeeld rode auto's bij meer schade betrokken zijn dan witte auto's zal je dat nu terugzien in de premie.

Ook het internet zorgt voor meer kostenbesparing. De aanvragen van polissen kunnen sneller en door minder mensen afgehandeld worden. De nieuwste ontwikkeling is het afschaffen van de royementsverklaring. Hiermee kon men de opgebouwde schadevrije jaren meenemen naar de nieuwe verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappijen gaan per 01-09-2007 deze verklaring niet meer op papier afgeven maar deze worden ingevoerd in een centrale database die voor alle verzekeringsmaatschappijen toegankelijk zal zijn.





Assurantiekantoor Diks