Letsel.nl organiseert eerste nationale letselschadedag


02.03.2007 / 09:29 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Letsel.nl b.v.

Letsel.nl b.v.

Letsel.nl organiseert eerste nationale letselschadedag

15 september 2007, Amsterdam Arena

AMSTERDAM, 2 maart 2007 - Op 15 september 2007 zal in de Amsterdam Arena de eerste Nationale Letselschadedag plaatsvinden. Daarop staat het slachtoffer centraal. In lezingen, workshops en ervaringsverhalen krijgen de aanwezigen informatie over allerlei facetten van letselschade, waarmee slachtoffers worden geconfronteerd. Zonder erom gevraagd te hebben. Sprekers zijn Boris Dittrich en deskundigen op het gebied van letselschade. De dag, onder voorzitterschap van Tom van 't Hek en georganiseerd door Letsel.nl, wil de emancipatie van de slachtoffers bevorderen. Iedereen die zich betrokken voelt bij letselschadezaken, kan zich aanmelden op www.nationaleletselschadedag.nl.

Emancipatie door informatie
Letsel.nl wil zich graag sterk maken voor een rechtvaardige en efficiënte afhandeling van letselschadezaken. Een goede relatie tussen de partijen - slachtoffers, belangenbehartigers en verzekeraars - achten wij essentieel. De vorig jaar ingevoerde Gedragscode Behandeling Letselschade moet zo'n goede relatie bevorderen en ervoor zorgen, dat zaken doeltreffend worden afgehandeld. Maar nog te weinig slachtoffers kennen deze code. De letselschadedag beoogt dan ook om de emancipatie van de slachtoffers te stimuleren door hun kennis van zaken op een hoger plan te brengen.

Meer initiatief bij slachtoffers
Slachtoffers kunnen zelf meer initiatieven nemen. De toenemende concurrentiedruk tussen rechtshulpverleners maakt het voor hen makkelijker om hun eisen op tafel te leggen. Zij kunnen met de belangenbehartiger afspreken, dat hun zaak wordt gevoerd volgens de beginselen van de gedragscode. Dat zal de emotioneel en financieel aangeslagen slachtoffers ten goede komen. De naleving van de gedragscode is gebaat bij een mondiger slachtoffer dat zelf initiatieven durft te nemen.

EINDE PERSBERICHT

Kijk ook op www.nationaleletselschadedag.nl

Noot voor redactie (