Senternovem


06-07-2007 | LIFE+ Nationale kick- off eerste oproep LIFE+ begin september 2007

Begin september 2007 organiseert SenterNovem in samenwerking met het Ministerie van VROM en Ministerie van LNV voor alle geïnteresseerden een nationale voorlichtingsbijeenkomst over het nieuwe Europese LIFE+ programma en de eerste LIFE+ oproep die 15 september 2007 opengaat.

LIFE+ is het nieuwe Europese subsidieprogramma voor de ontwikkeling en uitvoering van het Europese natuur- en milieubeleid. De Commissie heeft in totaal 2,1 miljard euro voor LIFE+ begroot voor de gehele doorlooptijd van 2007-2013.

De LIFE+ verordening is gepubliceerd op 9 juni 2007. Op 15 september zal de nieuwe oproep tot het indienen van voorstellen opengaan voor indieners. In Nederland kunt u projectvoorstellen indienen tot 30 november 2007. Het budget voor Nederland deze ronde is 5,996 miljoen euro. Reden genoeg voor een voorlichtingsdag voor allevoor geïnteresseerden/ potentiële indienersover dit nieuwe programma. Tijdens deze voorlichtingsdag zullen alle elementen die aan de orde zijn voor deze eerste oproep van LIFE+ belicht worden en zijn er mogelijkheden project ideeën/ voorstellen rechtstreeks voor te leggen en advies in te winnen.

Meer specifieke informatie en de aanmeldingsformulieren volgen snel via deze site