Gemeente Maassluis

15 september Burendag

Op 15 september vieren we voor de tweede keer Burendag in Nederland. Met tussen de 300.000 en 400.000 deelnemende buren, was de Burendag vorig jaar een enorm succes. Zeker voor Maassluis, want Maassluis had de gezelligste buren van Nederland! In de Steenen Dijck te Maassluis deden namelijk de meeste mensen mee aan de Burendag en gaven de meeste buren aan open te staan voor meer gezelligheid in de buurt.

Ook dit jaar belooft de Burendag weer een succes te worden. Dit keer neemt een bekend koffiemerk het initiatief en stimuleert buren om samen een buurtfeest te organiseren op Burendag. Op www.deburendag.nl kunnen buren hiervoor met elkaar in contact komen. Om alvast in de juiste stemming te komen, kan iedereen op de website het buurtlied voor zijn eigen buurt beluisteren. Op 15 september zal vanuit de lucht worden gespot waar in Nederland het gezelligste feest wordt gevierd. Doe ook mee en wie weet viert Maassluis ook dit jaar weer het gezelligste feest op Burendag!

Het initiatief voor een buurtfeest op Burendag sluit aan op de resultaten van een recent onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in juni 2007. Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft van Nederland vindt dat er bij hen in de buurt te weinig georganiseerd wordt. En samen iets doen is een goede manier om in contact te komen met de buren, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Bovendien worden buurten waar eens in de zoveel tijd iets georganiseerd wordt door 77% van Nederland het meest gezellig bevonden. Bijna alle ondervraagden waren het dan ook eens met de stelling: buurtactiviteiten zijn goed voor de band met je buren. Het liefst zouden buren in Nederland een buurtfeest organiseren of bijwonen. Er blijkt echter een enorme drempel om ook daadwerkelijk het initiatief te nemen. 70% van de Nederlandse buren heeft nog nooit initiatief genomen om samen met de buren iets te doen.