Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

15/8/2007 - Burendag Voerendaal 15 september 2007. Op 15 september a.s. vieren we voor de tweede keer Burendag in Nederland. Met tussen de 300.000 en 400.000 deelnemende buren, was Burendag vorig jaar een enorm succes. En ook dit jaar belooft het weer een succes te worden. Om alvast in de stemming te komen, heeft Douwe Egberts voor elke buurt in Nederland een eigen buurtlied gemaakt, dat vanaf half augustus te beluisteren is op http://www.deburendag.nl

Ransdaal in Voerendaal de gezelligste buren
Ransdaal in Voerendaal had in 2006 de gezelligste buren van de gemeente. Daar deden de meeste mensen mee en gaven de meeste buren aan, open te staan voor meer gezelligheid in de buurt. Op de vraag 'in welke omschrijving van burentypes herkent u zichzelf het meest?' gaven de meeste buren aan 'kletsburen' te zijn (32 procent). Kletsburen maken regelmatig een praatje met elkaar op straat.

Samen met buren
Een goede manier om in contact te komen met de buren is door samen iets te doen, zo blijkt uit een recent onderzoek van Motivaction in juni 2007. Meer dan de helft van Nederland vindt dat er bij hen in de buurt te weinig georganiseerd wordt. En, buurten waar eens in de zoveel tijd iets ondernomen wordt, worden door 77 procent van Nederland het meest gezellig gevonden. Bijna alle respondenten zijn het eens met de stelling: buurtactiviteiten zijn goed voor de band met de buren (92 procent). Het liefst zouden buren in Nederland een buurtfeest organiseren of bijwonen. Er blijkt echter een enorme drempel om ook daadwerkelijk het initiatief te nemen. 70 procent van de Nederlandse buren heeft nog nooit het initiatief genomen om samen met de buren iets te doen.

15 september Burendag!
En daarom neemt Douwe Egberts dit jaar het initiatief en stimuleert buren om 'samen' een buurtfeest te organiseren op Burendag. Vanaf half augustus kunnen buren op http://www.burendag.nl met elkaar in contact komen en worden zij gestimuleerd een buurtfeest te organiseren. En om alvast in de juiste stemming te komen, heeft Douwe Egberts voor iedere buurt een eigen buurtlied gemaakt. Op Burendag zal vanuit de lucht worden 'gespot', waar in Nederland het gezelligste feest gevierd wordt.

Doe ook mee en wie weet viert Voerendaal dit jaar het gezelligste feest op Burendag.