Gemeente Buren


15 september Burendag!
burendag logo.jpg

Op 15 september wordt voor de tweede keer in Nederland Burendag georganiseerd. Met tussen de 300.000 en 400.000 deelnemende buren, was Burendag 2006 een groot succes.

Zoelmond meeste deelnemers in 2006

In 2006 deden in Zoelmond de meeste mensen mee met de burendag binnen de gemeente Buren. De meeste buren gaven aan open te staan voor meer gezelligheid in de buurt. Op de vraag in welke omschrijving van burentypes herkent u zichzelf het meest? gaven de meeste buren aan kletsburen te zijn (32 procent). Kletsburen maken regelmatig een praatje met elkaar op straat.

Samen met de buren

Een goede manier om in contact te komen met de buren is door samen iets te doen, zo blijkt uit een recent onderzoek van Motivaction in juni 2007. Meer dan de helft van Nederland vindt dat er bij hen in de buurt te weinig georganiseerd wordt. Buurten waar eens in de zoveel tijd iets ondernomen wordt, worden door 77 procent van Nederland het meest gezellig gevonden. Bijna alle respondenten zijn het eens met de stelling: buurtactiviteiten zijn goed voor de band met de buren (92 procent). Het liefst

zouden buren in Nederland een buurtfeest organiseren of bijwonen. Er blijkt echter een enorme drempel te bestaan om ook daadwerkelijk het initiatief te nemen. Zeventig procent van de Nederlandse buren heeft nog nooit het initiatief genomen om samen met de buren iets te doen.

15 september Burendag!

Burendag is een initiatief van koffieproducent Douwe Egberts. Douwe Egberts stimuleert buren om samen een buurtfeest te organiseren op Burendag. Vanaf half augustus kunnen buren op www.deburendag.nl met elkaar in contact komen en worden zij gestimuleerd een buurtfeest te organiseren. Om alvast in de juiste stemming te komen, heeft Douwe Egberts voor iedere buurt een eigen buurtlied gemaakt. Op Burendag zal vanuit de lucht worden gespot, waar in Nederland het gezelligste feest gevierd wordt.