Gemeente Beek


Installatie jeugdraad Beek

Beek, 10 september 2007

Op zaterdag 15 september om 11.00 uur wordt in de raadzaal van het gemeentehuis Beek de nieuwe jeugdraad geïnstalleerd door burgemeester A. Cremers. Het is alweer voor de vijfde keer dat dit plaatsvindt.

De jeugdraad bestaat uit 18 leden van de groepen 8 van de zes basisscholen van de gemeente Beek. Iedere school kiest haar eigen drie vertegenwoordigers tijdens de jeugdraadsverkiezingen die begin november hebben plaatsgevonden. Alleen kinderen uit groep 8 mogen stemmen.


* Spaubeek: Dion Mannens, Bas Crombag, Rob Steenman


* Catharina Labouré: Xanne Leclerq, Sebastian Ruiter, Kees Wagemans


* De Kring: Koen Wishaubt, Chris Wijnker, Marijne Wijnker


* St. Hubertus: Jesper Prosje, Ashley Motzkus, Kyra Bogman


* St. Martinus: Gino Gerdingh, Shanna Willems, Pieter Theunissen


* De Bron: Kelvin Mans, Anne Bruls, Nikky Ritterbeeks

De leerlingen zullen leren hoe één en ander er in het gemeentehuis en in de gemeenteraad aan toe gaat. Ze zullen de (on)mogelijkheden leren kennen, leren discussiëren en voor- en nadelen tegen elkaar leren afwegen. We hopen de jeugd op deze manier maatschappelijk betrokken en enthousiast te maken over hetgeen zich in deze gemeente en in hun leefomgeving afspeelt.

De jeugdraad 2007-2008 vergadert vijf keer per jaar. Twee scholen bereiden dan een voorstel voor over een onderwerp dat de kinderen zelf belangrijk vinden. De jeugdraadsleden presenteren en bediscussiëren deze voorstellen in de jeugdraadsvergadering. Uiteindelijk kiest de jeugdraad zelf in laatste bijeenkomst één van de onderwerpen om te worden verwerkt in een echt raadsvoorstel.