Ingezonden persbericht


Het Katwijks Museum presenteert:
Zicht op Gezichten

'Zicht op Gezichten' is de nieuwe foto-expositie die vanaf 15 september in het Katwijks Museum te bewonderen is. Zicht op Gezichten geeft een bijzondere en intensieve blik op portretten en vergezichten. De foto's zijn gemaakt door Fotogroep Katwijk die dit jaar twintig jaar bestaat. De tentoonstelling wordt door Richard Hulmer, vice-voorzitter van de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn, geopend op zaterdag 15 september om 17.00 uur. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 17 november.

Van de sprekende gezichten van de oude Katwijkers, die dagelijks op de bankjes aan de Boulevard zijn terug te vinden, tot zonsondergangen waarbij het zonlicht het strand en de bebouwing erachter heeft gevangen aan toe. De foto-expositie is bijzonder. De expositie laat de wereld zien die de 18 fotografen van Fotogroep Katwijk door de lens van hun fototoestel bekijken en proberen te vangen.

Twintig jaar jong
In twintig jaar tijd zijn er heel wat leden gekomen en gegaan. Toch is er altijd een vaste kern gebleven, die het vaandel hoog hield en steeds weer nieuwe mensen wist te enthousiasmeren. Fotogroep Katwijk telt 18 leden en komen bijeen op clubavonden en verzorgen exposities. De avonden of exposities worden ook wel gezamenlijk georganiseerd met de Noordwijkse Fotogroep X65 en Fotoclub Daguerre uit Leiderdorp. De foto's worden dan op een gemeenschappelijke avond getoond. Bovendien worden jaarlijks gastsprekers uitgenodigd, meestal ook in samenwerking met de twee andere fotogroepen. Fotogroep Katwijk komt wekelijks bijeen in het wijkgebouw 'De Wiek' in Katwijk aan de Rijn.

Vrije fotografie
De fotografen fotograferen voornamelijk vrij en dat zorgt voor een breed scala aan foto-onderwerpen. Van landschappen en portretten tot abstracte en macro-opnamen, in kleur en zwart-wit, op papier of als dia. Maar jaarlijks worden er één tot twee thema's bedacht. Fotogroep Katwijk heeft vanaf haar oprichting succesvol in Katwijk en omstreken geëxposeerd. Daarbij werd naar hoge kwaliteit en perfecte presentatie gestreefd. Zo waren er vorige week foto's met een bijzondere opdracht van de Oranjevereniging Katwijk aan de Rijn te zien in de Open Hof. In verband met de heropening van De Roskam werden oude foto's met daarop locaties rond de Rijnstraat in Katwijk-Binnen nieuw in beeld gebracht. De foto's krijgen een permanente plaats in de vernieuwde Roskam. Nu volgt de expositie 'Zicht op Gezichten' in het Katwijks Museum.

Deelnemers tentoonstelling:
De deelnemers aan de tentoonstelling zijn: Jan de Boer, Jaap Dubbeldam, Emilia van Duijn, Arjan Durieux, Wim Haazebroek, Ria de Heij, Christa Hoeksema, Dirk Hofman, Hans Jenner, Hennie Kasteel, Karel van der Luijt, Peter Onderwater, Janna Ouwehand, Teun van Rhijn, Henk de Rooij, Cees van Tol en Peter Vooys. Het Katwijks Museum is aan de Voorstraat 46 in Katwijk en is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Telefoon 071-4013047. Kijk ook eens op www.katwijksmuseum.nl.

Foto-onderschriften:
Foto1: Ria de Heij: zwaar weer gevangen in de lens boven Katwijk Foto2: Wim Haazebroek: door weer en wind getekend

Noot voor de redactie,