Gemeente Arnhem

Uitreiking eerste Cultuurprijs Arnhem(12-09-07) Wethouder Rita Weeda (Cultuur) reikt zaterdag 15 september de eerste Cultuurprijs van de gemeente Arnhem uit. Deze jaarlijkse prijs is door de gemeente ingesteld om een artiest of instelling, die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan Arnhem Cultuurstad, te onderscheiden. De prijs bestaat uit een ring (zoals de Televizierring), een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro. De uitreiking vindt plaats tijdens het Cultuurbal in café-brasserie Dudok, waarmee het seizoen 2007-2008 wordt geopend. Het bal begint om 21.00 uur, de opening van het Arnhems Uitbureau (het digitale informatiekanaal over het culturele programma) én de prijsuitreiking volgen om 21.45 uur.

De gemeente heeft de selectie van kandidaten en de organisatie van de prijsuitreiking opgedragen aan KunstuitArnhem, Portal voor Arnhemse Cultuur(intussen:ArnhemUit.nl geheten). Een jury van vertegenwoordigers van culturele organisaties, ondernemers en gemeentelijk medewerkers cultuur heeft de kandidaten beoordeeld en een unaniem besluit genomen.
Voor de prijs komen zowel individuele personen als organisaties in aanmerking: auteurs, acteurs, beeldend kunstenaars, culturele producers en programmamakers, en instellingen die Arnhem cultureel op de kaart hebben gezet. Dat kan blijken uit hun prominente plaats binnen het culturele gezicht van de stad Arnhem of een bijzondere prestatie waarmee Arnhem zich (inter)nationaal profileert als cultuurstad.