Gemeente Assen


Actueel

Cultureel weekend; Podium Assen

13 september 2007

Zaterdag 15 september opent het Drentse Culturele Seizoen met de eerste editie van de culturele Drentse Uitdag. In alle Drentse gemeenten kunnen bezoekers hun hart ophalen aan klassieke muziek, popmuziek, theater, poëzie en beeldend kunst. Assen biedt daarnaast dit weekend alle bezoekers een gevarieerd programma, met theater in de Stad tot Nederlands beste dj's op de Havenkade. En dat alles onder de naam Podium Assen.

In het kader van de Drentse Uitdag presenteren twintig organisaties op het gebied van kunst & cultuur zich in de Gouverneurstuin tijdens een Culturele Uitmarkt. Aan de Havenkade is het Outdoor genieten van Nederlands beste DJ's tijdens SummerStyleZ.

Op 15 september is eveneens de première van Erik of het Klein Insectenboek. Voor een uitverkocht openluchttheater Tivoli komen de insecten uit het schilderij Wollewei tot leven. Wie Old School Metal, Hardcore, Wave en Punk verkiest boven theater, is op zijn plek bij het Blackwidow Festival in Café en Tattoobar The Other Site in de Rolderstraat.

Een wrange corpsballenlucht, theater in de tuin en kunstenaars aan de Vaart. Het is er allemaal tijdens de vierde editie van het Axis Festival, van 14 tot en met 16 september. Daarnaast is er het Performance-event STRAX # 4 dat op 14 en 15 september wordt gehouden door Kunstcentrum DeFKa. Er zijn doorlopende voorstellingen, die ongeveer 10 minuten tot een half uur duren.

Voor iedereen die op 15 september in Assen niet vindt wat hij zoekt bestaat de mogelijkheid om met de bus andere Drentse gemeenten te bezoeken. Bezoekers kopen in de bus een Eurokaartje en mogen op vertoon van het kaartje en de bon, gratis met de bus naar huis.