Gemeente Assen



Bezoekadres
Noordersingel 33
9401 JW Assen

Postadres
Postbus 30018
9400 RA Assen

Telefoon
0592-366911

OV Reiswijzer

Actueel

Sportmarkt

Aanvang: 10.00-16.00 uur
Locatie: Ceresplein

Op zaterdag 15 september a.s. vinden er in zes Drentse gemeenten sportmarkten plaats. Deze markten worden door de betreffende gemeenten en SportDrenthe georganiseerd in het kader van de provinciale campagne 'Drenthe Beweegt'.

De sportmarkt in de gemeente Assen is van 10.00 tot 16.00 uur en vindt plaats op het Ceresplein en in de Ceresstraat, nabij winkelcentrum Triade. Daar vlakbij worden die dag ook het Axisfestival en de Culturele Uitdag georganiseerd.

Tijdens deze markt kunnen inwoners kennismaken met het sportaanbod van verschillende verenigingen. Daarvoor zijn er verschillende stands waar bezoekers informatie kunnen krijgen over de sport waarin ze geĂŻnteresseerd zijn. Daarnaast zijn er diverse demonstraties en activiteiten, waaraan het publiek kan deelnemen.

Om deelnemers een goed beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van sport, is er een breed scala aan activiteiten. Zo zijn er naast de 'bekendere' sporten, zoals voetbal, gymnastiek, korfbal en handbal, ook demonstraties van boksen en duiken. Voor dat laatste wordt er zelfs een mobiele duiktank met een inhoud van 25.000 liter water neergezet. Veel van de aanwezige verenigingen doen een kennismakingsaanbod, in de vorm van proeflessen, proefabonnementen of proeflidmaatschappen. In aansluiting hierop krijgen belangstellenden de mogelijkheid om in de weken na de markt te ervaren hoe het is om de sport van hun keuze bij een vereniging te beoefenen.