TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 14-09-2007

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 15 september
Radio 1 - 11.04 uur

ALEXANDER RINNOOY KAN, SADIK HARCHAOUI EN
ROB BIJL TE GAST IN TROS KAMERBREED

Het integratiedebat staat weer bovenaan de politieke agenda. Geert Wilders wist met zijn duidelijke stellingname negen kamerzetels te veroveren en volgens de peilingen blijft het daar niet bij. Ook Rita Verdonk zorgt ervoor dat het thema in Den Haag en de rest van het land besproken blijft worden. Aan de vooravond van Prinsjesdag praten Kees Boonman en Margriet Vroomans in TROS KAMERBREED met Sadik Harchaoui, directeur van Forum, het Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling. Welke daden verwacht hij van het kabinet en wat betekenen de ontwikkelingen rondom Verdonk en de VVD voor het integratievraagstuk?

Nederlanders zijn weer gelukkig en tevreden. Meer mensen hebben een baan, het inkomen is gegroeid en de burger denkt weer iets milder over allochtonen. Maar hoe verhoudt zich dat tot de scherpe toon in het politieke debat? Daarover is te gast Rob Bijl, adjunct-directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, dat het welbevinden van de Nederlandse burgers onderzocht.

Ook een gesprek met Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal Economische Raad en de afgelopen maanden ook voorzitter van de Commissie Leraren. Hij onderzocht in opdracht van minister Plasterk van Onderwijs een van de grootste onderwijsproblemen van deze tijd: het lerarentekort. Hoe heeft dit probleem kunnen ontstaan en wat betekent het voor onze samenleving als er niet snel meer leraren komen?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl