GroenLinks

Debatproject over GroenLinks en de toekomst van start

26 mei 2007

De komende anderhalf jaar organiseert het partijbestuur van GroenLinks een debatproject over de beginselen, strategie en organisatie van de partij. Het project begint met de voorbereiding van een debatweekend op 15 en 16 september 2007.

Het congres van februari 2007 gaf het bestuur opdracht om het project te organiseren. Hoofddoel is om het beginselprogramma uit 1992 te moderniseren en voorstellen te ontwikkelen voor de interne organisatie van GroenLinks.

Debatweekend

Op zaterdag 15 en zondag 16 september organiseert het partijbestuur, samen met drie begeleidingspanels, het GroenLinks-debatweekend "Discussie in de tent". De panels bereiden workshops, debatten en brainstormsessies voor rond de beginselen, de strategie en de organisatie van GroenLinks.

toekomst.groenlinks.nl
Op de website toekomst.groenlinks.nl zijn inmiddels al diverse discussiestukken gepubliceerd. Ook kunnen leden en sympathisanten met elkaar van gedachten wisselen in online forumdiscussies. Aanmelden voor het debatweekend is ook mogelijk via toekomst.groenlinks.nl.

Festival en congres in 2008
In 2008 worden twee landelijke vervolgactiviteiten georganiseerd. Een GroenLinks Festival in mei en een Toekomstcongres in november. Op dit congres wordt het aangepaste beginselprogramma behandeld, samen met voorstellen voor de strategie en organisatie van GroenLinks.