Ingezonden persbericht


Rotterdam, 10 juli 2007

Opgezwolle, DuvelDuvel, Malajube, Joost van Bellen e.a. op 8e editie van Rotterdamse Bazar Curieux festival

De 8e editie van Bazar Curieux vindt plaats op zaterdag 15 september 2007 in de Maassilo te Rotterdam. Dit is dezelfde bijzondere plek - de voormalig graansilo op Rotterdam Zuid - als waar het festival vorig jaar werd gehouden, maar nu onder een andere naam. Bazar Curieux, van de makers van Motel Mozaïque, is een festivalavond die bol staat van spraakmakende en vreemdsoortige acts. De eerste bevestigingen zijn Opgezwolle (gepresenteerd door Stichting Live At Nighttown), DuvelDuvel, Malajube, Joost van Bellen, Friendly Fires en Seventeen Evergreen.

Als er binnen het hiphopcircuit drie mannen rondlopen die eigenlijk geen introductie meer behoeven, dan zijn het wel beatcreator Dippy Delic en mc's Rico en Sticks van Opgezwolle. Waar Opgezwolle op de menukaart staat, vliegen concertkaartjes de deur uit. Het laatste wapenfeit, hun 4e album 'Eigen Wereld', kwam begin 2006 uit op Top Notch en ontving lovende kritieken.

Rapper Duvel zette in 2006 een punt zette achter het bestaan van de Rotterdamse hiphopformatie DuvelDuvel maar niet voor lang. Zij berichtten namelijk dat hun "nieuwe kindje onlangs is geboren en luistert naar de naam Puur Kultuur". Eind juli komt de opvolger van 'Aap-o-theek' (2004), het album waarmee zij heel hiphop-Nederland veroverden, uit op Top Notch.

Malajube uit Canada was een van de revelaties tijdens het afgelopen South By Southwest-festival in Texas. Los van het feit dat de band de Franse taal hanteert zijn vergelijkingen met Wolf Parade, en Arcade Fire nooit veraf. "Hun songs hoppen met sprekend gemak van chanson naar indierock over hiphop, punk en bubblegumpop, zonder halverwege te verzanden in een drammerige of genante potpourri of goedkope imitaties." (Soundslike.be)

Joost van Bellen is al ruim 20 jaar achter de draaitafels te vinden. In het Amsterdamse RoXY introduceert hij in 1987 de housemuziek in Nederland. De muziek die de dj van wereldformaat draait is in de loop der jaren veel veranderd van disco tot punk, rap tot house, speedgarage tot electro naar distortion disko, dance-punk en techno-rocking acid house.

Het jonge trio Friendly Fires gooit hoge ogen in thuisland Engeland. De media liepen na het verschijnen van hun gelimiteerde debuut EP eind 2006 weg met de band: "Hottest band in new indie" (NME); "Why can't all music be this good" (Fact). Referenties: The Rapture, New Young Pony Club, New Order.

"Music Is The Wine, To Fill My Cup Of Silence" is een van de mooie metaforen waar het Amerikaanse Seventeen Evergreen haar debuut rijkelijk mee gevuld heeft. De leden vonden inspiratie op de eigen stoep bij het observeren van de buren, respectievelijk bewoners van een rusthuis voor doven en bewoners van het Californische hoofdkwartier van de AA-club.

Behalve veel muziekacts zijn er ook ieder jaar bizarre performances te aanschouwen. Ook de Gidsen van Motel Mozaïque bijten zich steeds vaster in Bazar Curieux, dus ook voor spannende, informatieve en vreemde gidsentochten zit je er goed.

Kaartverkoop - De voorverkoop voor Bazar Curieux start op zaterdag 14 juli Kaartjes kosten E15 (excl. administratiekosten) en zijn verkrijgbaar via de voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland (de grotere postkantoren, VVV kantoren, GWK stationsfilialen en Free Record Shops) of via www.ticketservice.nl en de Ticketlijn: 0900 300 12 50, 45c/pm. In Rotterdam verkopen ook Plato (Meent 116), Velvet Music (Oude Binnenweg 121a) en VVV Rotterdam Store (Coolsingel 5).

***

Ingezonden persbericht