Gemeente Westvoorne


Burendag 15 september

Op 15 september is er voor de tweede keer Burendag in Nederland. De Slotlaan in Oostvoorne had in 2006 de gezelligste buren van de gemeente. Daar deden de meeste mensen mee en gaven de meeste buren aan open te staan voor meer gezelligheid in de buurt.

Op de vraag in welke omschrijving van burentypes herkent u zichzelf het meest? gaven de meeste buren aan kletsburen te zijn (32 procent). Kletsburen maken regelmatig een praatje met elkaar op straat.

Samen met de buren

Contact met de buren en buurtactiviteiten zijn voor buren in Nederland van groot belang. Zo blijkt uit een recent uitgevoerd onderzoek van Motivaction in opdracht van Douwe Egberts.

15 september Burendag!

Douwe Egberts neemt dit jaar het initiatief en stimuleert buren om samen een buurtfeest te organiseren op Burendag. Vanaf vandaag kunnen buren op www.deburendag.nl met elkaar in contact komen en worden zij gestimuleerd een buurtfeest te organiseren. En om alvast in de juiste stemming te komen, heeft Douwe Egberts voor iedere buurt een eigen buurtlied gemaakt. Op Burendag zelf vliegen er helikopters over het land die vanuit de lucht zullen spotten waar de meest gezellige buurtfeesten gevierd worden.