Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ŽToen de kracht Gods op mij vielŽ

Putten, 27 augustus 2007
Op het jubileumfeest van de Pinksterbeweging krijgt Peter Sleebos het eerste exemplaar aangeboden van het boek Toen de kracht Gods op mij viel, 100 jaar Pinksterbeweging in Nederland. Deze rijk geïllustreerde uitgave is geschreven door de broers Cees en Paul van der Laan.

De Pinksterbeweging lijkt een kluwen van veelkleurige touwtjes die onsamenhangend met elkaar verbonden zijn. In deze editie over een pinkstereeuw in Nederland wordt deze kluwen ontward. De geschiedenis wordt op een rijtje gezet en afgewisseld met biografieën van markante persoonlijkheden. Daarnaast is er ruime aandacht voor specifieke onderwerpen zoals de pinksterleer, de charismatische beweging en migrantenkerken. De vele illustraties vormen een integraal onderdeel van dit verhaal dat zovele levens blijvend heeft veranderd.

In 1982 schreven dezelfde auteurs Pinksteren in Beweging. In deze uitgave herschrijven zij deze veelkleurige geschiedenis en vullen deze aan. De beweging wordt van binnenuit toegelicht op een wijze die breed toegankelijk is en inzicht geeft aan insiders en aan belangstellende buitenstaanders. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Kok in Kampen.

Cees van der Laan was tot voor kort directeur van Azusa Theologische Hogeschool en bijzonder hoogleraar pentecostalisme aan de VU te Amsterdam. Paul van der Laan is hoogleraar Pinkstertheologie en -geschiedenis in Lakeland, Florida, USA.

Het jubileumfeest vindt plaats op zaterdag 15 september in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Informatie is te vinden op de website www.pinksterbeweging.nl.