Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

13 september 2007
Nationale Kampioenschappen Veebeoordelen afgelast wegens MKZ-besmetting in het Verenigd Koninkrijk

Het NAJK heeft besloten het NK Veebeoordelen Zwartbont en Roodbont wegens een mogelijke mond- en klauwzeerdreiging af te lasten. Deze maatregel is genomen naar aanleiding van het definitieve bericht over vaststelling van mond- en klauwzeer in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk.

Aanstaande zaterdag (15 september) stond de zwartbontwedstrijd gepland op het bedrijf van de familie Conijn in het Noord-Hollandse Noordbeemster. Een week later, op zaterdag 22 september, stond de roodbontwedstrijd op het programma in het centrum van het Overijsselse Holten. Bij deze wedstrijd zouden de koeien vervoerd moeten worden van het bedrijf naar het centrum wat, gezien het ingestelde verbod, niet mogelijk is.

Omwille van de ernst van het virus is zorgvuldigheid geboden. Daarom is besloten beide evenementen af te lasten. Het NAJK betreurt deze maatregel omdat de aansprekende veebeoordelingswedstrijden altijd kunnen rekenen op enthousiaste deelnemers en veel publieke aandacht. Bekeken wordt of de wedstrijden verzet kunnen worden.

Neem voor meer info contact op met:

Matilde van Ommen (mvanommen@najk.nl) of Anja Kersten (akersten@najk.nl)

tel. 030-2769869