Stichting Promotie Lutjegast organiseert 2de Abel Tasman Struuntocht


Inschrijving Abel Tasman Struuntocht start op oudejaarsdag 2006

LUTJEGAST, 20061227 -- Na afloop van de winterwandeltocht in Lutjegast op 30 december 2006 zal de eerste inschrijving plaatsvinden in het dorpshuis 't Kompas voor de Abel Tasman Struuntocht op 15 september 2007.

Na het succes van 2003 heeft de Stichting Promotie Lutjegast besloten een tweede editie van de Abel Tasman Struuntocht te gaan organiseren. In 2003 waren er circa 3.500 wandelaars actief in de gemeente Grootegast, zij genoten van de omgeving en van de activiteiten op de diverse pleisterplaatsen in de gemeente. Onderweg was er veel kunst en cultuur, uiteenlopend van traditionele muziek en dans tot shantykoren. Na afloop van de tocht waren de commentaren van de deelnemers lovend en menigeen stelde de vraag wanneer er een volgende editie zou komen. De Stichting Promotie Lutjegast geeft graag gehoor aan deze oproep, uitmondend in de Abel Tasman Struuntocht op zaterdag 15 september 2007.

Het ambitieniveau is weer hoog, de organisatie streeft opnieuw naar 3.500 deelnemers. De route in 2007 zal afwijken van die van 2003, maar duidelijk is al wel dat deze zal lopen over het grondgebied van de gemeente Grootegast. Belangstellenden kunnen zich via de volledig vernieuwde website www.abeltasmanstruuntocht.nl vanaf oudejaarsdag 2006 inschrijven voor de Abel Tasman Struuntocht 2007. Een snelle inschrijving is gewenst, voor de deelnemers betekent een vroege inschrijving ook een vroege start ?n de zekerheid van deelname. Voor de organisatie is het belangrijk te weten hoeveel mensen gaan deelnemen, het aantal deelnemers bepaalt immers het budget en het budget bepaalt de kwaliteit en de hoeveelheid van activiteiten onderweg.

De Stichting Promotie Lutjegast laat het inschrijfgeld volledig ten goede komen aan de deelnemers, de stichting is er niet op uit winst te maken. In de diverse plaatsen in de gemeente zullen pleisterplaatsen worden ingericht, waar deelnemers en andere belangstellenden kunnen genieten van kunst, cultuur en muziek. Hoe het programma er precies uit gaat zien, zal later bekend worden. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 25 en 40 kilometer. Als hoofdsponsor zal Notebomer's bouwbedrijf uit Lutjegast optreden.





Ingezonden persbericht