Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Amerongen feestelijkste plaats van Nederland!

Op zaterdag 15 september wordt voor de tweede keer in Nederland de Nationale Burendag gehouden. Volgens een onderzoek van de initiatiefnemer Douwe Egberts is Amerongen op die dag de feestelijkste plaats van Nederland.

Feestbeesten
Want zo staat in een door de initiatiefnemers opgesteld persbericht: ,,De buren in Amerongen hebben wel zin in een feestje. Daar zijn de meeste buren al druk bezig met de voorbereidingen voor een gezellig buurtfeest. In de plaats Amerongen blijken de meeste feestbeesten van Nederland te wonen.

Taart
De initiatiefnemers van de Nationale Burendag bezorgden woensdagmorgen een grote taart in het Cultuurhuis in Doorn. Reden hiervoor is dat de initiatiefnemers het geweldig vinden dat de gemeente Utrechtse Heuvelrug de nationale Burendag actief onder de aandacht van haar inwoners heeft gebracht.

Burgemeester en wethouders vieren de uitverkiezing van Amerongen als feestelijkste plaats tijdens Burendag op zaterdag 15 september uitbundig. (Wethouder Jankees Salverda ontbreekt op de foto vanwege verplichtingen buitenshuis).

Vergoeding
De gemeente Utrechtse Heuvelrug stimuleert het organiseren van buurt- en straatfeesten onder haar inwoners en stelt hiervoor onder voorwaarden een vergoeding van 150,- beschikbaar. De actie Burendag wordt door de gemeente van harte ondersteund. ,,Het is van groot belang dat buren met elkaar in contact treden; dat ze elkaar helpen, stimuleren en hiermee bijdragen aan het voorkomen van eenzaamheid. Voor meer informatie over de Burendag: www.deburendag.nl .