Gemeente Purmerend

Open dag brandweer Purmerend

05 september 2007

Zaterdag 15 september houdt Brandweer Purmerend een open dag voor het publiek. Het thema van de open dag is 'de Brandweer gaat rood'. De Purmerendse Brandweer is volop in verandering, waarbij het accent ligt op kwaliteitsverbetering van de repressieve dienst. De collega's van de Brandweer willen geïnteresseerde bezoekers bij de informatiestand graag informeren over deze ontwikkelingen. Verder wordt het werk van de Brandweer op deze dag in al haar facetten aan het publiek getoond.

Op de open dag zijn diverse demonstraties te zien. Zo zullen de brandweerduikers duiken in een duiktank die op het terrein is geplaatst. Hierbij kunnen de kinderen met de duikers praten, terwijl ze onder water zijn. Bikers van de politie laten zien hoe zij op hun stoere fiets diverse politietaken uitvoeren. Kinderen kunnen actief meedoen met het knippen van fietsen met hydraulisch gereedschap. Ook mogen ze brandjes blussen en mogen ze mee op een rit met een brandweerauto of omhoog in één van de hoogwerkers. De allerkleinsten kunnen meedoen met spuitspelen.

Naast de hoogwerker van Brandweer Purmerend zal Brandweer Soest ook haar nieuwste hoogwerker demonstreren. Bovendien is Brandweer Amsterdam aanwezig met de ladderwagen. Natuurlijk is onze Jeugdbrandweer op deze dag ook van de partij. Medewerkers van de Brandweer staan bij informatiestands klaar om vragen van bezoekers te beantwoorden. Verder zijn zowel de GHOR (Geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen) als de Ambulancedienst aanwezig op deze dag.

Brandweer Purmerend heet iedereen van harte welkom op zaterdag 15 september van 10.00 tot 16.00 uur bij de kazerne aan Gorslaan 50.