SP Tilburg


15 september: SP wijkbezoek Quirijnstok

09-09-2007 * Op zaterdag 15 September zal de SP Tilburg een wijkbezoek brengen aan Quirijnstok. Van 10.30 tot 14.30 zal de SP-caravan op het Krevelplein, in de buurt van de LIDL, staan. Medewerkers van de hulpdienst zullen de caravan bemensen. Door de hele wijk is al een enquete verpreid. Met een aantal actieve leden gaan we de huizen langs om deze enquetes op te halen en eventueel nog in te vullen.

De wijkbezoeken zijn voor de SP een belangrijk middel om op een directe manier in contact te komen met de mensen waar we het allemaal voor doen. De SP is immers geen partij die in vergaderruimtes bedenkt wat goed is voor de mensen, maar hen zelf aan het woord laat. Vooral voor partijgenoten die een vertegenwoordigende taak hebben is het van belang uit de eerste hand te horen wat er speelt.

SP afdelingsvoorzitter Co Waalen: "We horen áltijd nieuwe dingen, en alleen al daarom weten we dat het wijkbezoek nuttig is. We krijgen informatie over wat belangrijke onderwerpen voor die bepaalde buurt zijn, en toetsen onze eigen ideeën daarover aan die van buurtbewoners. Zo voorkomen we ook dat we kantoorwijsheden gaan verkopen. Soms leidt zo'n wijkbezoek tot directe actie, en altijd kan de fractie er wel wat mee in de raad. Het is ook goed om als partij op straat aanspreekbaar te zijn voor burgers. Niet zelden gaat het gesprek namelijk over wat wij wel of niet goed doen, en dat is goed om te weten!".

http://www.tilburg.sp.nl

meer informatie: Co Walen, tilburg@sp.nl