NMBS

Tweede Nacht van het Openbaar Vervoer

11/09/2007

In Brussel-Centraal, Gent-Sint-Pieters, Bergen en Antwerpen-Centraal

Na het enorme succes van vorig jaar wordt er een tweede editie van de Nacht van het Openbaar Vervoer georganiseerd tijdens de nacht van 15 op 16 september. Verschillende grote stations zullen worden omgetoverd tot fuifzaal. Brussel-Centraal, Bergen en Gent-Sint-Pieters worden omgetoverd tot danstempels, waar het jonge publiek wordt verwend met optredens van djs. Liefhebbers van rustigere muziek kunnen hun gading vinden in Antwerpen-Centraal. Deze editie zal het opendeurweekend Leve de trein! extra in de verf zetten. Het evenement vindt plaats in hetzelfde weekend (15 en 16 september) als de TreinTramBusdag.

De Nacht van het Openbaar Vervoer sluit aan bij het jonge en dynamische imago dat het openbaar vervoer vandaag uitstraalt. De trein zit de laatste jaren duidelijk in de lift. Het evenement illustreert ook de geëvolueerde rol van de stations en richt zich in het bijzonder op een jeugdig publiek, een doelgroep waarop de spoorweggroep de komende jaren uitdrukkelijk mikt in het kader van zijn rekruteringscampagnes.

Op de affiche van de Nacht van het Openbaar Vervoer vind je bekende artiesten en djs. In Brussel-Centraal wordt het publiek tussen 22u en 5u s morgens uitgenodigd in de stationshal. Zon 1000 jongeren kunnen er gratis dansen op het meezwepende ritme van Ed & Kim, Sven Van Hees en Buscemi. In Gent-Sint-Pieters zullen de bekende djs Hermanos Inglesos, Fredo & Thang en Turbopascals de aanwezigen laten swingen van 22u tot 5u s morgens. Zelfde uren in de feesttent nabij het station van Bergen, waar Compuphonic, Stephen en Piano Club het beste van zichzelf zullen geven. Liefhebbers van rustigere muziek kunnen hun hart ophalen in Antwerpen-Centraal tussen 17u en 22u tijdens liveconcerten van Axl Peleman, Milow en Tom Helsen.

Deze muziekevenementen zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Informatie en inschrijvingen op de site www.nachtvanhetopenbaarvervoer.be.

Ter gelegenheid van Leve de trein! zetten de drie bedrijven van de NMBS-Groep hun deuren open op 21 bijzondere spoorwegsites. Het grote publiek zal zo kennis kunnen maken met de activiteiten, de knowhow en de dagelijkse inzet van het personeel van de NMBS-Groep. Je kan het volledige programma vinden in alle grote stations en op www.levedetrein.be.