Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 15 september 2007

Twee mannen aangehouden na beroving oudere dame

BREDA: De politie kreeg op zaterdagochtend even na 12.30 uur melding van een beroving aan de Keizerstraat. Een 72-jarige vrouw uit Geertruidenberg stond bij de bushalte, toen er een onbekende man naast haar kwam staan en de tas van haar schouder trok. De vrouw wilde haar tas niet loslaten en werd door de dader omver getrokken. Uiteindelijk moest de vrouw loslaten. Ze hield letsel aan haar hoofd en enkels over aan de val. De dader liep weg in de richting van de Vierwindenstraat. De man sprong bij een andere man achterop de scooter en de twee reden weg. Van de vrouw is aangifte van beroving opgenomen.

Getuigen probeerde hen teveergeefs te volgen. De politie werd ingeschakeld en dankzij een goede beschrijving van de daders en het kenteken van de scooter kon de politie omstreeks 13.45 uur twee verdachten aanhouden o de Slingerweg. Het gaat om een 20-jarige man uit Terheijden en een 26-jarige man uit Breda. De twee zijn ingesloten. De scooter en een aantal andere goederen zijn in beslag genomen. Of hier goederen uit de tas van het slachtoffer bij zitten wordt uitgezocht.

Even later, rond 12.00 uur, is een 80-jarige vrouw uit Breda beroofd van haar tas. De vrouw liep met haar rollator in winkelcentrum het Heksenwiel, toen een onbekende man haar tas uit haar rollator pakte en er achterop de scooter vandoor ging richting de Emerparklaan. Getuigen probeerden ook hier de scooter te achtervolgen, maar dat lukte niet. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Omstreeks 13.15 uur kreeg de politie melding van een derde beroving. Ditmaal was een fietser aan de Somerweide van een tas beroofd. De fietser kwam hierbij ten val. De dader ging er op een scooter vandoor. De fietser raakte gewond door de val. Getuigen hebben ook ditmaal de scooter enige tijd gevolgd. Over deze beroving is tot op heden nog geen verdere informatie bekend.

De politie onderzoekt of de twee aangehouden verdachten in verband kunnen worden gebracht met de andere twee berovingen of met eerder gepleegde berovingen.

Man aangehouden na slaan met bierpul

ETTEN-LEUR: De eigenaar van een horecagelegenheid aan de Oude Bredaseweg hield op vrijdagavond even na 23.00 uur een 19-jarige man uit Etten-Leur aan. De man had in de gelegenheid aan de Oude Bredaseweg iemand met een bierpul op het hoofd geslagen. De politie kreeg melding van de vechtpartij en ging poolshoogte nemen. Hierbij werd preventief een diensthond ingezet. Bij het arriveren van de politie was het slachtoffer niet meer aanwezig. Hij heeft zich niet bekend gemaakt voor het doen van aangifte. De politie kon de verdachte hierdoor niet vasthouden voor mishandeling danwel zware mishandeling. Hij is met een bekeuring voor verstoring van de openbare orde in vrijheid gesteld. Mocht het slachtoffer zich nog melden, dan wordt er alsnog proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte.

Harddrugs gevonden bij controle auto

SPRUNDEL: De politie hield op zaterdag omstreeks 01.30 uur een 24-jarige Bredanaar aan voor bezit van harddrugs. De man zat met twee andere mannen in een auto en werd door de politie gecontroleerd op de Vosdonkseweg. De 27-jarige eigenaar van de auto, een Bredanaar, kreeg een bekeuring omdat het voertuig geen geldige APK-keuring had.

De 41-jarige bijrijder, een Libanees, was in bezit van een gebruikershoeveelheid cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en de man is aangehouden. De man bleek nog een boete te hebben openstaan en is hiervoor in gijzeling genomen. Na de gijzeling zal hij worden overgedragen aan de vreemdelingendienst.

De derde inzittende, een 24-jarige man uit Breda, was in bezit van een kleine hoeveelheid softdrugs. Hij deed hier vrijwillig afstand van.

Twee aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: Het was een redelijk rustige uitgaansnacht in het centrum van Breda. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

Om 03.15 uur werd een 26-jarige Bredanaar werd in een
horecagelegenheid aan het Kerkplein aangehouden vanwege drugsbezit, nadat hij betrapt werd door het personeel. De man was in bezit van cocaïne. De gebruikershoeveelheid drugs is in beslag genomen. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Hij is na verhoor met een stadsverbod heengezonden.

De politie hield op zaterdag om 03.45 uur een 19-jarige Bredanaar aan voor het niet voldoen aan een vordering of bevel. De man gedroeg zich recalcitrant richting de politiemedewerkers in het centrum van Breda en werd gevorderd het centrum te verlaten. Dit deed hij niet en hierop is hij aangehouden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Op de Oude Vest is even voor 04.00 uur een 21-jarige man mishandeld door een groep van vijf onbekende jongemannen. De 21-jarige Bredanaar zag hoe het groepje vernielingen pleegde bij de Houtmarktpassage en zei hier iets van. De vijf mishandelden de man en sloegen hem in het gezicht. Hierna rende de groep weg richting het station. De politie bracht het slachtoffer naar de eerste hulp van het ziekenhuis aan de Molengracht. Hier is hij behandeld aan verwondingen in zijn gezicht. Zaterdag zal de politie aangifte opnemen van het slachtoffer.

Er zijn 6 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 2 voor baldadigheid, 2 voor foutparkeren, 1 voor wildplassen en één voor het overtreden van de sluitingstijd. De laatste bekeuring werd uitgedeeld aan een horecagelegenheid op de Grote Markt.

Man slapend aangetroffen in auto

SINT WILLEBRORD: Op zaterdagochtend omstreeks 05.45 uur zag de politie een auto midden op straat staan in de Dorpsstraat. In de auto zat een man te slapen achter het stuur. Bij het aanspreken van de man roken de politiemensen alcohol. De man is hierop aangehouden. De 30-jarige bestuurder verklaarde niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs, vanwege eerdere aanhoudingen voor rijden onder invloed. Ook miste zijn voertuig de linkerbuitenspiegel, de APK van het voertuig was vervallen en het voertuig was ook niet verzekerd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg