Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 15 september 2007

Man aangehouden na mishandeling en vernieling

TILBURG: De politie hield op zaterdag omstreeks 02.30 uur een 27-jarige Tilburger aan. De man had kort daarvoor een 17-jarige man uit Udenhout mishandeld aan de Heuvelring door hem een klap tegen het hoofd te geven. Reden voor de mishandeling is onduidelijk. Het slachtoffer ging achter de verdachte aan. Tijdens de achtervolging richtte de man vernielingen aan bij een café en gooide met een fles naar het slachtoffer. Op de Spoorlaan kon de gealarmeerde politie de man aanhouden. Van de 17-jarige man is aangifte opgenomen. De verdachte is ingesloten.

Aanhouding na mishandeling in uitgaansgebied

TILBURG: Op zaterdagnacht rond 03.00 uur werd een 17-jarige jongen uit Tilburg mishandeld aan het Piusplein. Een hem onbekende jongen sloeg hem zonder aanwijsbare reden meerdere malen in het gezicht, waardoor hij het bewustzijn verloor. Een 23-jarige getuige uit Tilburg hield de 17-jarige Tilburger aan in de Juliana van Stolbergstraat als verdachte van de mishandeling. Hij droeg de verdachte over aan de politie. Hij is na verhoor ingesloten. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen. Hij hield verwondingen over in zijn gezicht. Ook zijn bril is beschadigd.

Portier houdt man aan na bedreiging

TILBURG: Op zaterdag omstreeks 03.15 uur werd de portier van een horecagelegenheid aan de Heuvel bedreigd door een man. De man liet in de horecagelegenheid zijn broek zakken en deed zijn schoenen uit. Hij werd onmiddellijk buiten gezet waarbij hij de portier ernstig bedreigde. De man werd door de portier direct aangehouden en overgedragen aan de politie. De 40-jarige verdachte zonder vast- woon of verblijfplaats is na verhoor op zaterdagmiddag in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Jongen aangehouden na vernielingen

TILBURG: De politie hield op zaterdag om 03.35 uur een 17-jarige inwoner van Tilburg aan voor vernieling. De man gooide met een verkeersbord en vernielde een afvalcontainer en een fiets aan het Hendrikhof. Na verhoor is de jongeman met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Onbekende overvallers gaan er met geldbedrag vandoor

TILBURG: Op vrijdagavond omstreeks 20.00 uur overvielen twee onbekende mannen een benzinestation aan de Ringbaan Zuid. Een 24-jarige man stond achter de kassa, toen er een onbekende man binnen kwam die hem bedreigde hem met een slagersmes. Hij moest geld afgeven. De daders gingen er met een geldbedrag vandoor. De gedupeerde heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de overval.

Bromfietser onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie hield op zaterdagochtend een bromfietser aan voor rijden onder invloed. De politie zag op zaterdagochtend omstreeks 07.00 uur een man van zijn bromfiets af vallen op de Kempenbaan. De man bleek onder invloed van alcohol en was erg agressief tegenover de agenten. De politie nam de man een blaastest af en hierbij bleek dat hij teveel gedronken had. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 815 ug/l. De 28-jarige Tilburger bleek niet in bezit van een geldig rijbewijs. Ook is zijn voertuig in beslag genomen omdat deze geen kentekenplaat heeft. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg