Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 15 september 2007

Vier aanhoudingen na ernstig verkeersongeval

WOUW: Op zaterdag gebeurde er rond 01.30 uur een ongeval op de kruising tussen de Plantagebaan en de Bergsestraat. Hierbij raakte een elektriciteitshuisje dusdanig beschadigd dat de bewoners van Wouw langere tijd zonder stroom kwamen te zitten.

Een hondengeleider van de politie Midden en West Brabant zag op zaterdag vroeg in de nacht een auto met zeer hoge snelheid langsrijden over de A58 richting Bergen op Zoom. De bestuurder beging meerdere overtredingen en nam vervolgens de afslag richting Wouw. De automobilist reed met hoge snelheid richting de dorpskern. De hondengeleider zette de achtervolging in. Onderweg kwam de auto van de toen nog onbekende bestuurder in botsing met een rijdende en een geparkeerde auto. Hierbij raakte niemand gewond.

Toen de politiemedewerker bij de kruising tussen de Plantagebaan en de Bergsestraat kwam bleek de bestuurder tegen een geparkeerde auto te zijn gereden. Deze was doorgeschoven tegen een elektriciteitshuisje. Het huisje was gedeeltelijk ingestort en de geparkeerde auto stond in brand. De automobilist zelf was nergens te bekennen. De brandweer snelde te hulp om de brand te blussen. Essent werd in kennis gesteld vanwege de stroomuitval. De gemeente zorgde voor de afzetting van straat.

Omstreeks 02.00 uur meldde zich een groepje mensen aan het politiebureau in Roosendaal. Ze beweerden met geweld te zijn beroofd van hun auto. Dit bleek de auto te zijn die betrokken was bij het eerdere ongeval. Er werd een verklaring afgenomen van de twee mannen en drie vrouwen. Bij het verhoor van de 27-jarige man en 30-jarige man uit Zoetermeer bleek al snel dat hun verklaring niet klopte. Ze zijn aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval en roekeloos rijden. De 27-jarige man bleek de bestuurder van de auto te zijn geweest. Hij is ingesloten. De 30-jarige man is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Twee van de vrouwen, een 26-jarige vrouw uit Nieuw Vossemeer en een 24-jarige vrouw uit Bergen op Zoom zijn aangehouden na het afleggen van een valse verklaring. Ze zijn ingesloten wegens medeplichtigheid en poging tot het onttrekken van verdachten aan aanhouding. De derde vrouw, een 32-jarige vrouw uit Halsteren, legde een eerlijke verklaring af en kon hierna naar huis.

Technisch rechercheurs stelden een onderzoek in op de plaats van het ongeval. Ook is de auto in beslag genomen voor technisch onderzoek. Van twee van de gedupeerden is reeds aangifte opgenomen van verlaten plaats ongeval.

Politie neemt aangifte op van brandstichting bedrijf Klundert

KLUNDERT: De politie heeft zaterdag aangifte van brandstichting opgenomen namens het bedrijf waar gisteren een grote brand woedde. Bij de brand op industrieterrein Moerdijk ging een groot aantal paletten in vlammen op. Ook zijn een loods en de asfaltering van het terrein beschadigd door de brand. Door de brand is voor ongeveer 150.000,- schade aangericht, aldus de aangifte.

De politie hield gisteren kort nadat de brand uitbrak al vier mannen uit Litouwen aan op verdenking van brandstichting. Getuigen zagen hoe de mannen met vuur bezig waren en hiermee vermoedelijk per ongeluk de brand aanstaken. De 43-jarige man, 37-jarige man, 35-jarige man en 39-jarige man zijn in verzekering gesteld in afwachting van verder onderzoek. De politie heeft meerdere getuigen gehoord.

Veelpleger in verzekering gesteld na winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Op vrijdagmiddag kreeg de politie melding van winkeldiefstal in winkelcentrum de Roselaar. Beveiligingspersoneel had een 48-jarige man uit Breda aangehouden voor diefstal van wasmiddel. De man was in bezit van een geprepareerde tas en was door de beveiliging gezien, terwijl hij het wasmiddel wegnam. De politie nam de verdachte mee naar het politiebureau. Hij bleek een veelpleger te zijn en is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Man onder invloed van GHB aangehouden

ROOSENDAAL: De politie ging op zaterdag even voor 01.00 uur naar de Kade in Roosendaal n.a.v. een melding van een beveiligingsmedewerker. In het uitgaanscentrum liep een man rond die vermoedelijk onder invloed van drugs verkeerde. De 21-jarige man uit Kruisland werd aangetroffen en bleek onder invloed van en in bezit van GHB. Hij is aangehouden en verhoord. De politie liet gezien de staat van de verdachte een arts komen ter controle. De drugs zijn in beslag genomen en de man is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg