Burendag 2007 groot succes
Buren in Nederland vierden samen Burendag

16/09/2007 00:15


Douwe Egberts


Utrecht, 15 september 2007 - Vandaag vierde Nederland voor de tweede keer Burendag. Buren namen massaal het initiatief en organiseerden de meest uiteenlopende activiteiten - van een ontbijt met koffie voor de buren tot een groots opgezet buurtfeest voor meer dan 250 buren. Zo vierden honderdduizenden buren samen voor de tweede keer Burendag en werden duizenden buurtfeesten georganiseerd.
Drie helikopters vlogen over het land om buurtfeesten vanuit de lucht te 'spotten'. In Utrecht organiseerde de initiatiefnemer Douwe Egberts op het Domplein een druk bezocht feest voor de buren. In Spijkenisse organiseerde buren zelf het grootste buurtfeest van Nederland met meer dan 250 buren. Ook het weer heeft er toe bijgedragen dat de viering van de tweede Nationale Burendag een groot succes is geworden.

Burendag om 'samen' te vieren
Burendag stond dit jaar in het teken van 'samen vieren'. Want, contact met de buren en buurtactiviteiten zijn voor buren in Nederland van groot belang, zo bleek uit onderzoek van Motivaction. Buurten waar af en toe iets ondernomen wordt, worden door 77 procent van Nederland het meest gezellig gevonden. Bovendien is 92 procent van mening dat buurtactiviteiten goed zijn voor de band met de buren. Met Burendag geeft initiatiefnemer Douwe Egberts buren een reden tot een feestje. Want meer dan de helft van Nederland vindt dat er bij hen in de buurt te weinig georganiseerd wordt. terwijl 70 procent van de buren in Nederland nog nooit het initiatief heeft genomen om samen met de buren iets te doen. Daar lijkt vandaag verandering in gekomen, honderdduizenden buren vierden samen Burendag.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://www.deburendag.nl

www.deburendag.nl